Preview prvních zápasů šestnáctifinále Evropské ligy

Atlético spoléhá na Falcaa (© marca.es)

Evropská liga dnes nabídne šestnáct zápasů prvního kola play-off. Ve hře jsou i dva španělští zástupci.

Levante - Olympiacos, 19:00

Ciutat de Valencia čeká slavnostní večer. Levante hostí v prvním utkání šestnáctifinále Evropské ligy Olympiacos. Granotes věří, že jejich první účast v kontinentálních soutěžích ještě nespěje ke konci, přestože před sebou mají poháry výrazně protřelejšího soka. Na lavičce řeckého celku bude Míchel, jenž byl nedávno propuštěn ze Sevilly.

"Pokud někdo říká, že jsme favoritem, pak nezná sílu Levante," prohlásil nový kouč Olympiacosu. Míchel se musí obejít bez Juana Pabla, Fustera, Pina, Diakitého a Panteliće.

Levante bude postrádat Sergia Ballesterose. Zkušený stoper a kapitán týmu pyká za karetní hříchy. K dispozici není Juanu Ignaciu Martínezovi ani Vyntra.

Utkání začíná ve 21:05, rozhodčím bude Manuel Gräfe z Německa.

Pravděpodobná sestava Levante: Keylor Navas; Pedro López, Héctor Rodas, David Navarro, Juanfran; Iborra, Pape Diop, El Zhar, Barkero, Rubén García a Martins.

Atlético - Rubin Kazaň, 21:05

Atlético Madrid začíná pouť vyřazovací částí Evropské ligy proti Rubinu Kazaň. Obhájce trofeje je v dvojzápase favoritem, ruský celek však není radno podceňovat. Svou kvalitu ostatně Rubin ukázal už v základní části, kterou zvládl neporažen s bilancí čtyř výher a dvou remíz. 

V hlavním městě Španělska ale vládne Atlético, které věří, že stadion Vicente Calderóna bude nedobytnou pevností i tentokrát. V letošní sezóně tomu tak bylo ve všech zápasech.

Další pozitivní zprávou pro fanoušky je, že poprvé v letošním ročníku Evropské ligy uvidí Radamela Falcaa. El Tigre byl v základní skupině šetřen, nyní přichází jeho čas. Diego Costa v nominaci není, neboť si odpykává karetní trest.

Hosté mají v kádru několik fotbalistů, kteří mají zkušenosti s La Ligou, tedy i s Atléticem. Salomón Rondón, Pablo Orbaiz či César Navas mohou dát spoluhráčům tipy, jak Los Colchoneros porazit.

Výkop byl stanoven na 21:05, rozhodcovský dres oblékne Maďar István Vad.

Pravděpodobná sestava Atlética: Courtois; Juanfran, Miranda, Godín, Filipe; Mario Suárez, Gabi, Koke, Arda Turan; Adrián a Falcao.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace