Preview: Real Madrid - Barcelona

Dvě největší hvězdy (© marca.es)

První semifinále Ligy mistrů mezi Realem a Barcelonou je tady, hostí ho Santiago Bernabéu.

Předkrmů bylo hned několik. Ligový duel, který na stejném stadionu skončil po výsledku 1-1 dělbou bodů, finále Copy, kde se po prodloužení radoval José Mourinho a spol., a samozřejmě slovní výpady posledních dnů jedním i druhým směrem. Nyní se akce vrací znovu na trávník. A nabízí hned několik otazníků.

Třeba ten, jestli Bílý balet bude vyčkávat, jako tomu bylo v lize, nebo jestli se nebude bát útočit, což předvedl zejména v prvním poločase na Mestalle. Pozornost samozřejmě poutá i tradiční souboj jednotlivců. Guardiola versus Mourinho, Casillas versus Valdés, Xavi versus Özil, Cristiano Ronaldo versus Messi...

Portugalský kouč Realu Madrid opět vsadí na hru se třemi defenzivními záložníky, pouze zraněného Khediru nahradí Lassana Diarra. Do obrany se zařadí Albiol na místo vykartovaného Carvalha. Větší nejistoty panují v útoku. Nastoupí na pozici devítky víkendovým hattrickem posílený Higuaín, nebo bude nejvysunutějším mužem sestavy opět Cristiano Ronaldo?

Pep Guardiola přiznal, že Andrés Iniesta o utkání přijde, což znamená šanci pro Seydou Keitu. Absence Abidala, Adriana a Maxwella znamenají pro barcelonského trenéra nutnost improvizovat v defenzivní řadě. Do ní se znovu zasune Mascherano, uzdravený Puyol se netradičně představí na levém kraji.

Dvakrát devadesát minut dlouhá bitva o finále ve Wembley začíná ve 20:45, krotit vášně bude německý sudí Wolfgang Stark.

Pravděpodobné sestavy:

Real Madrid: Casillas; Arbeloa, Sergio Ramos, Albiol, Marcelo; Xabi Alonso, Lass, Pepe; Özil, Cristiano Ronaldo a Higuaín.

Barcelona: Víctor Valdés; Dani Alves, Mascherano, Piqué, Puyol; Busquets, Keita, Xavi; Pedro, Villa a Messi.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace