Preview: Real Madrid - Borussia Dortmund

Real Madrid bude opět spoléhat na Cristiana Ronalda (© marca.es)

Real Madrid dnes čeká v Lize mistrů důležité utkání, na Bernabéu hostí Borussii Dortmund.

Bílý balet se v případě vítězství může hodně přiblížit postupu do vyřazovací fáze, porážka by ho naopak dostala do problémů, neboť by o přežití musel hrát na stadionu Manchesteru City. Před čtrnácti dny se v Dortmundu radovala z vítězství Borussia, pokud chce Mourinhova parta tentokrát uhrát lepší výsledek, musí se prezentovat lepším výkonem.

Do karet hraje Realu Madrid statistika. Borussii přivítal na Bernabéu zatím ve dvou případech, v obou odešel jako vítěz. Proti německým soupeřům se navíc Madriďanům daří dlouhobě, když z třiadvaceti zápasů odešel jako poražený jen ve dvou případech.

José Mourinho na tiskové konferenci odtajnil, že Raúl Albiol se oproti poslednímu ligovému mači vrátí na lavičku a nahradí ho Varane. Při přetrvávající absenci obou levých beků se na tomto postu představí Arbeloa, Essien, jemuž střetnutí v Dortmundu nevyšlo a byl hodně kritizován, se tak vrátí do zálohy. Karim Benzema se přidal na marodku, čímž se dveře útoku otevřely Higuaínovi.

Borussia Dortmund se pokusí o první venkovní vítězství v Lize mistrů od roku 2003 zřejmě i se Sebastianem Kehlem. Kapitán Němců má zlomený nos, což by měla vyřešit ochranná maska.

Atraktivní duel začíná v Madridu ve 20:45, rozhodčím bude Cüneyt Çakır z Turecka.

Pravděpodobné sestavy:

Real Madrid: Casillas; Sergio Ramos, Varane, Pepe, Arbeloa; Xabi Alonso, Essien, Di María, Özil; Cristiano Ronaldo a Higuaín.

Borussia Dortmund: Weidenfeller; Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer; Gündogan, Kehl, Reus, Götze, Grosskreutz a Lewandowski.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace