Preview: Real Madrid - Borussia Dortmund

Real Madrid v minulosti předvedl skvělé obraty. Přidá dnes další? (© as.com)

Santiago Bernabéu se dnes zaplní desítkami tisíc příznivců, kteří věří v zázraky. Alespoň ty fotbalové. Real Madrid hostí v odvetě semifinále Ligy mistrů Borussii Dortmund.

V Německu utrpěl Bílý balet debakl 1-4, což jeho šance na postup snižuje na minimum. Jak ale praví slavný výrok Juanita, na Bernabéu je devadesát minut hodně dlouhých. Mourinhova parta se musí pokusit o nemožné, v opačném případě vyšumí sny o desátém triumfu v Lize mistrů do ztracena.

Letošní statistika není překvapení příliš nakloněna. Real Madrid by musel Borussii porazit o tři, případně čtyři branky. Přitom ve třech vzájemných zápasech v aktuálním vydání milionářské soutěže proti ní uhrál jediný bod...

Trenér Borussie Jürgen Klopp hned po úvodním duelu varoval, že jeho mužstvo je sice velmi blízko postupu, ale hotovo ještě zdaleka není. Základní sestava úřadujícího německého mistra by neměla přinést žádné překvapení, bude vycházet z té tradiční. Chybět samozřejmě nebude forvard Lewandowski, čtyřgólový hrdina z prvního mače.

Real Madrid stále postrádá dvojici obránců Arbeloa a Marcelo, naopak Cristiano Ronaldo už po svalových problémech naplno trénoval se spoluhráči a bude na hřišti od úvodního hvizdu.

Blancos se mohou stát prvními, kdo v semifinále jakékoliv evropské soutěže otočí stav 1-4. Honba za obratem začíná na Bernabéu ve 20:45, rozhodčím bude Angličan Howard Webb.

Pravděpodobné sestavy:

Real Madrid: Diego López; Essien, Sergio Ramos, Varane, Coentrão; Xabi Alonso, Modrić, Di María, Özil; Cristiano Ronaldo a Higuaín.

Borussia Dortmund: Weidenfeller; Piszczek, Subotić, Hummels, Schmelzer; S. Bender, Gündoğan, Blaszczykowski, Götze, Reus a Lewandowski.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace