Preview: Šachtar Doněck - Barcelona

Lionel Messi (© marca.es)

Barcelonu čeká odveta čtvrtfinále Ligy mistrů, která by měla být pouze formalitou. Katalánci mají z prvního zápasu náskok při skóre 5-1.

Ale na Nou Campu Šachtar ukázal, že může být velmi nebezpečným týmem. Jakékoliv podcenění soupeře by proto mohlo znamenat problém. Culés to poznali na Benito Villamarín, Pep Guardiola nechce, aby se podobné drama opakovalo i na Ukrajině.

"Šetřit hráče na víkendový zápas proti Realu Madrid? Vždyť hrajeme o postup v Lize mistrů," reagoval Guardiola na zvědavé dotazy, jestli sáhne k rotaci hráčů. Hostující sestava by proto měla obsahovat všechny hvězdy, tedy včetně Messiho.

Pro Argentince to bude návrat na místo činu, protože právě v Doněcku v 7. prosince 2004 debutoval v Lize mistrů. K vidění nebude na hřišti zraněný Bojan, mimo hru pokračuje také kapitán Carles Puyol a Iniestu vyřadil disciplinární trest.

Jedenáctka domácích nebude obsahovat vykartovaného Rata, i o odvetu proti svému loňskému zaměstnavateli podle všeho přijde Dmytro Chygrynskiy. Olexandr Kucher a Olexandr Chyzhov nenastoupí. Start Srny je nepravděpodobný.

Zápas začíná ve 20:45, rozhodčím bude Florian Meyer z Německa.

Pravděpodobné sestavy:

Šachtar: Pyatov; Kobin, Rakitskiy, Krivtsov, Shevchuk; Hübschman, Mkhitaryan, Jádson, Douglas Costa; Willian a Luiz Adriano.

Barcelona: Víctor Valdés; Dani Alves, Piqué, Busquets, Adriano; Mascherano, Keita, Xavi; Messi, Pedro a Villa.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace