Preview šestých zápasů základních skupin Evropské ligy

Juan Ignacio Martínez (© marca.es)

Evropská liga uzavírá základní skupiny, což se týká i Athleticu, Atlética a Levante.

Viktoria Plzeň - Atlético, 19:00

Duel skupiny B mezi Viktorií Plzeň a Atléticem Madrid bude zároveň soubojem postupujících. Zbývá však ještě odhalit, kdo tak učiní z prvního místa Výhodu má španělský celek, kterému stačí remíza. V případě vítězství Plzně to bude český tým, kdo se bude moci těšit z papírově přijatelnějšího soupeře pro play-off.

Atlético má co napravovat, obraz, který předvedlo v městském derby na půdě Realu Madrid, byl totiž velmi špatný. Cholo Simeone již tradičně postaví v Evropské lize mužstvo, které bude zcela odlišné od toho, které hraje ligové zápasy.

Falcao, Godín, Arda Turan, Mario Suárez a Gabi dostali od Diega Simeoneho volno, absentuje také dvojice Cebolla Rodríguez a Filipe, u nichž je důvodem zranění. Bolek a Hanousek jsou ztráty domácí Plzně.

Výkop je v 19 hodin, rozhodčím bude Islanďan Kristinn Jakobsson.

Pravděpodobná sestava Atlética: Sergio Asenjo; Sílvio, Pulido, Cata Díaz, Domingo Cisma; Tiago, Emre, Koke, Adrián, Raúl García a Diego Costa.

Athletic - Sparta Praha, 21:05

Mohl to být strhující souboj o postup, jenže osud tomu chtěl jinak. Zápas mezi Athleticem a Spartou už bude pouze formalitou, neboť Baskové ztratili šanci na úspěch, zatímco Pražané mají jistotu druhého místa ve skupině.

Bude to smutné loučení s Evropou v kouzelné atmosféře Katedrály. Athletic nezopakuje loňský úspěch, kdy to dotáhl až do finále Evropské ligy, a letos balí kufry hodně předčasně.

Lvi si chtějí alespoň vylepšit renomé po debaklu na Camp Nou. Bielsa opět vsadí na hráče, kteří nehrají pravidelně. Tedy i na Fernanda Llorenteho, jenž dostane jednu z mála šancí v základní sestavě. Argentinec potvrdil, že Toquero nastoupí na netradičním postu pravého beka. Sparta má k dispozici i Kadlece, který je připraven jít do boje s ochrannou maskou po zranění hlavy.

Na San Mamés bude uveden míč do pohybu ve 21:05, držet hru v mezích fair-play bude Sébastien Delferiere z Belgie.

Pravděpodobná sestava Athleticu: Raúl Fernández; Toquero, Ramalho, Aymeric, Xabi Castillo; Iturraspe, Mikel San José, Igor Martínez, Isma López, Muniain a Llorente.

Levante - Hannover 96, 21:05

Těžký úkol čeká v posledním utkání základní skupiny Evropské ligy na Levante, které hostí Hannover. Oba týmy už mají zajištěný postup, Granotes však potřebují zvítězit, aby se posunuli na první místo. Jakýkoliv jiný výsledek ponechá tuto výhodu Němcům.

Svěřenci Juana Ignacia Martíneze zvládli všechny dosavadní evropské zápasy na stadionu Ciutat de Valencia vítězně a v kouzlo vlastního domova doufají i tentokrát.

I přes touhu zvítězit JIM opět nasadí méně vytížené fotbalisty. Na hrotu se objeví Ángel, Keylor Navas obsadí prostor mezi třemi tyčemi a Karabelas či Volta budou dalšími novinkami v sestavě. Ballesteros je v trestu, absentují i Pedro Ríos, Dudka a Martins. Schlaudraff, Diouf nebo Huszti jsou hráči Hannoveru, od kterých se očekává největší nebezpečí před Keylorem Navasem.

Utkání začíná ve 21:05, mužem v černém bude Rumun Alexandru Dan Tudor.

Pravděpodobná sestava Levante: Keylor Navas; Pedro López, Volta, Héctor Rodas, Karabelas; Pape Diop, Pallardó, Rubén García, Juanlu, Míchel a Ángel.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace