Preview: Španělsko - Kolumbie

Raúl možná prožívá poslední hodiny jako nejlepší střelec národního týmu (© marca.es)

Španělský národní tým vstupuje do kalendářního roku prvním zápasem, na Bernabéu hostí Kolumbii.

A Del Bosqueho výběr má co napravovat. Hvězdička na dresu na znamení prvního titulu ze světového šampionátu sice zůstala, mužstvo však zkraty v zápasech s Argentinou a Portugalskem ztratilo část kreditu, který nabíralo dlouhé měsíce a roky.

I tentokrát půjde pouze o přátelské utkání, La Roja v něm ale ukáže, v jaké formě se představí proti České republice v blížícím se kvalifikačním duelu, který bude hostit Granada. Část výtěžku z dnešního klání bude věnována na pořízení defibrilátorů na stadiony Segunda División B.

Vicente del Bosque se chystá nasadit podobnou sestavu, jaká ve finále mistrovství světa zdolala Nizozemce. Jedinou výjimkou by mělo být zařazení Raúla Albiola na post zraněného Carlese Puyola. Zvláštní večer může prožít David Villa. Pokud se trefí, dostane se na první místo mezi historickými střelci národního týmu. V současné chvíli má na kontě 44 branek, stejně jako Raúl. Právě v domově další slavné sedmičky může Villa přepsat rekord.

V sestavě Kolumbie nebude chybět Luis Amaranto Perea, jenž většinu kádru soupeře dokonale zná, neboť hájí barvy Atlética: "Je pro nás čest, že si můžeme proti Španělsku zahrát, protože je to nejlepší tým světa. Chceme se pokusit o překvapení, ale víme, že to velmi těžké."

Výkop je na Santiago Bernabéu ve 21:30, rozhodčím bude Slovák Richard Trutz.

Pravděpodobné sestavy:

Španělsko: Casillas; Sergio Ramos, Piqué, Albiol, Capdevila; Busquets, Xavi, Xabi Alonso; Silva, Iniesta a Villa.

Kolumbie: Ospina; Zúñiga, Yepes, Perea, Armero; Abel Aguilar, Carlos Sánchez, Guarín; Moreno, Gustavo Ramos a Rodallega.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace