Příchod Torrese nejspíše přinese odchod jiných. Kteří hráči budou na odstřel?

Coutinhův odchod z Barcelony je vysoce pravděpodobný

Přestup Ferrana Torrese do Barcelony je prakticky hotovou věcí, klub hráče představí během následujících dní. Katalánský klub bude tento obchod stát cca 55 milionů eur, což je obrovský zásah do klubové kasy. Barcelona je v obrovské finanční ztrátě, nesplňuje finanční fair-play španělské ligy. Lednový výprodej několika hráčů je tak naprosto očekávaný. Pro koho bude kariéra v Barceloně pouhou minulostí?

Philippe Coutinho

Coutinhovo angažmá v dresu Barcelony? Totální propadák. Španělský velkoklub si ho před několika lety pořídil s velkými nadějemi (Barcelona ho koupila za 120 milionů liber). Měl být nástupcem Andrého Iniesty a předpokládalo se, že po boku Messiho a Suáreze bude zářit.

Brazilce však postihl obrovský výkonnostní propad, na své famózní výkony z Liverpoolu nedokázal navázat.Do zápasů často naskakoval až z lavičky, nedokázal se výrazněji prosadit. Údajně má o něj velký zájem Newcastle či Everton, jeho návrat do Premier League je rozhodně možný.

Ousmané Dembele

Ani tento nákup se příliš nevydařil. Francouzský křídelník si prožil fantastický ročník 2016/17 v Dortmundu(10 gólů+22 asistencí). V této sezoně byl doslova nezastavitelný. Vynikal skvělou technikou, driblingem a rychlostí, přitom mu bylo stále pouhých 20 let.

Nebylo divu, že svými výkony vzbudil zájem předním evropských klubů. V létě 2017 se nakonec stal novým hráčem Barcelony za 135 milionů eur. Svou vysokou výkonnost si ale nedokázal udržet, hlavním důvodem jeho propadu byla častá zranění(13 zdravotních absencí během 5 let). Chatrné zdraví jeho kvalitu rapidně snížilo.

Svou cenovku rozhodně nedokázal Barceloně splatit, vynaložené peníze vyšly nazmar. Stále sice patří mezi nejlepší křídelníky týmu, už to ale není ono. S jeho historii zraněních je téměř vyloučen jakýkoliv výkonnostní vzrůst. Klub si ho údajně chce nechat a prodloužit s ním smlouvu(nesmyslný krok, Dembelé si navíc může říct o nemalý plat). Lákavá nabídka z Newcastlu však může vše změnit(britský klub se před pár týdny na Dembeleho dostupnost dotazoval).

Sergino Dest

Španělský klub si tohoto nadějného krajního beka pořídil za cca 26 milionů euro(přišel před rokem). Vložené naděje se však ani zdaleka neblíží ideálu. Klub není s výkony Desta spokojený, jeho odchod tak není vyloučen. Je možné, že se Barcelona poohlédne po někom jiném, Dest její požadavky zatím nesplňuje. Holandský obránce by mohl být k mání zhruba za 15-20 milionů euro.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace