Přijde Barcelona o Andrease Christensena?

Andrea Christensen

Dánský reprezentační obránce, Andreas Christensen, by se po sezóně strávené v Barceloně mohl v létě opět vrátit do Premier League, kde v minulosti oblékal dres Chelsea. Na konci loňské sezóny na něj vedení Barcelony vsadilo a šestadvacetiletého obránce přivedlo na Nou Camp, aby se brzy stal základním stavebním kamenem obrany. Přesto by potřeba finanční injekce mohla Barcu donutit hráče prodat.

Andreas Christensen je jedním z úspěšných tahů Mateua Alemanyho. Sportovní ředitel Barcelony vsadil na dánského obránce a loni v létě jej přivedl s nulovým nákladem z Chelsea. Během jediné sezóny se Christensen stal nezpochybnitelnou součástí Xaviho schématu a v Anglii pozorně jeho proměnu sledují. O hráče se zajímá zejména Newcastle, který by mohl chtít v létě posílit defenzivní řady.

Anglický klub již kontaktoval Barcelonu, aby jí dal najevo, že se bude o hráče zajímat. Šestadvacetiletý obránce má na Nou Camp smlouvu do roku 2026 a zřejmě se nechystá odejít, i když si je vědom stavu klubových financí a nutnosti získat peníze. Pokud by se jej podařilo prodat, byl by to pozoruhodný kousek, protože by Barcelona všechny inkasované peníze přetavila v čistý zisk.

Dánský obránce má Premier League načtenou perfektně. Za Chelsea odehrál 161 zápasů, dalších 66 v mládežnických kategoriích. Mezi dvěma působeními v londýnském klubu stihl nastoupit do 82 zápasů v dresu Borussie Mönchengladbach, zatímco v dánské reprezentaci si připsal 63 startů.

Newcastle má velký potenciál a Christensen by byl dalším výrazným podpisem, jež má vrchol své kariéry ještě před sebou a již nyní je považován za jednoho z nejlepších obránců Evropy.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace