Příliš brzké tréninky a zákaz vína a piva. Roberto Carlos prozradil, proč Camacho a Luxemburgo v Realu Madrid neuspěli

Roberto Carlos (© marca.es)

Roberto Carlos se vrátil ke slavné éře Los Galácticos. Někdejší obránce Realu Madrid prozradil, proč u týmu neuspěli trenéři José Antonio Camacho a Vanderlei Luxemburgo.

"Vicente del Bosque nebyl trenér, byl to spíše kamarád. Věděl, že nepotřebujeme pravidla, protože víme, co máme dělat. Perfektně nám rozuměl. Pondělní a úterní tréninky bývaly od 17 hodin místo jedenácti dopoledne, protože v tu dobu by na ně nikdo nepřišel," začal legendární levý bek své vyprávění.

"Se všemi trenéry jsme měli dobré vztahy, výjimkou byl Camacho. Přišel do šatny s vážnou tváří, všechny srdečně pozdravil a oznámil, že nás další den očekává na tréninku od 7 hodin. Normálně jsme trénovali od 10:30. Zkoušeli jsme si s ním promluvit, protože jsme měli naše zvyklosti. Nakonec vydržel ve funkci rekordně krátkou dobu - 10 dnů. Něco podobného se stalo s Luxemburgem. Měli jsme zvyk, že po příjezdu na hotel jsme nechali zavazadla na pokojích a před večeří si dali pivo a víno. Já a Ronaldo jsme Luxemburgovi řekli: 'Profesore, hráči tady mají své zvyklosti, to poznáte. Pokuste se je neměnit. Neberte nám pivo a víno před večeří, jinak budeme mít problémy.' Co udělal? Nejprve nám vzal pivo a poté i víno. Vydržel tři měsíce. Fotbalový svět je malý, zprávy se donesou k vedení klubu a 'ciao'."

Dnes 46letý Roberto Carlos dále zavzpomínal, že soukromá letadla byla běžným dopravním prostředkem: "Dnes se sám sebe ptám, jak jsme mohli dělat takové hlouposti? Skončil zápas a všichni nasedli do soukromých letadel. Vždy jsme se sešli na terminálu pro soukromé lety. Beckham ani nevím, kam létal, Figo, Zidane, Ronaldo, já... Modlil jsem se, abychom hráli v sobotu, protože jsem v neděli chtěl jít na formuli 1. Všude se létalo soukromými letadly. Bylo to šílené."

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace