Primeru i Segundu trápí úbytek diváků

Prázdné tribuny. I to je současný španělský fotbal. (© marca.es)

Na španělské stadiony chodí stále méně a méně diváků. Na vině jsou příliš drahé vstupenky.

Vyprodané zápasy by se v letošní sezóně daly spočítat na prstech jedné ruky. Mnoho klubů před sezónou zvýšilo cenu permanentek až o dvacet procent, finančně nákladné jsou i lístky na jednotlivá utkání.

Hodnota těch nejlevnějších málokdy klesne pod 25 eur, a to pouze v případě, že soupeř nepatří mezi týmy, které nejvíce táhnou. V takovém případě se ceny násobí a za vstup na nejlepší místa dají fanoušci mnohem větší sumu.

Nadsazené jsou i ceny na duely v rámci evropských pohárů. Na utkání Getafe s Odense a Stuttgartem přišly na Coliseum Alfonso Pérez v průměru necelé tři tisícovky příznivců... A nelze se tomu divit, hodnota vstupenek se pohybovala od 50 do 80 eur.

Dvacet, třicet, v některých případech dokonce padesát eur za lístek na druholigový fotbal? I to je realita Segunda División. A pokud půjdeme ještě o soutěž níže - Segunda División B - tak některé z jejich zápasů přijdou na 10 až 25 eur...

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace