Případ Negreira: Barcelona byla formálně obviněna z úplatkářství

Případ Negreira se dostal do další fáze, ve které, jak se zdá, již budou opravdu padat hlavy. Barcelonský soudce, Joaquin Aguirre, který případ vyšetřuje, totiž ve čtvrtek vydal příkaz, v němž je Barcelona, včetně dvou bývalých prezidentů klubu obviněna z trestného činu podplácení. Od rána souběžně zasahuje v sídle RFEF policie, která shromažďuje další důkazní materiál.

Soud v Barceloně posunul případ Negreira na další metu. Podle Joaquina Aguirreho se Enriquez Negreira podílel na výkonu veřejných funkcí v době, kdy byl zároveň placen katalánským klubem. Bývalý rozhodčí obdržel prostřednictvím svých společností více než 7 milionů eur. Soudce dále tvrdí, že mu katalánský klub přestal platit v době, kdy Negreira opustil svou funkci. Z tohoto důvodu soudce poukazuje na to, že v kauze jde o jasné úplatkářství.

Soudce dále zdůraznil, že místopředseda technického výboru rozhodčích musí být osobou nestrannou a dohlížet na rovné zacházení s týmy, k čemuž nemohlo docházet. Je totiž neslučitelné, aby pobíral vysokou roční odměnu od Barcelony v souběhu s výkonem své dřívější funkce. Podle Aguirreho Negreira radil konkrétnímu prvoligovému klubu a tyto rady prováděl v přímé souvislosti s částkami vyplácenými Barcelonou.

V odůvodnění formálního obvinění je dále vypíchnuto i to, že i kdyby platby prováděl někdo jiný nebo i zcela jiné týmy, bude jednání Barcelony vykazovat znaky trestného činu, neboť opakování protiprávního jednání jiným klubem jej nečiní zákonným. Pokud se v dalších dnech nebo týdnech prokáže, že se podobného jednání dopouštěl i jiný klub, mělo by proti němu být zahájeno také trestní řízení. Soudce vyjádření uzavřel s tím, že platby přinesly zřejmé žádoucí arbitrážní výhody pro klub a to takovým způsobem, že došlo k nerovnému zacházení s ostatními týmu a následné systémové korupci ve španělské arbitráži.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace