Připraví Real Madrid Barcelonu o míč?

Xavi se svým nejlepším kamarádem (© marca.es)

Žádný klub na světě neovládá tak dokonale držení míče, jako to umí Barcelona.

Nekonečné kombinace s nespočtem krátkých nahrávek, do nichž se zapojuje celý tým. To je jeden z charakteristických rysů hry katalánského celku.

Je tomu už 1 312 dnů, kdy statistici naposledy zaznamenali, aby měl v zápase větší držení míče soupeř Barcelony. Stalo se tak 7. května 2008 v El Clásicu na Bernabéu. V utkání, mezi jehož zajímavost patřilo i El Pasillo, tedy čestná ulička, kterou Katalánci vytvořili mistrovskému Realu Madrid, měl Bílý balet balón ve své moci 50,53 procent času.

Od té doby sehrála Barcelona více než 200 soustěžních zápasů a v každém z nich strávila s míčem na kopačkách delší dobu než sok. Změní se to letos? Real Madrid drží kulatý nesmysl průměrně 63,04 procent času, Barcelona dokonce 71,79 procent hrací doby. Oba celky si v tomto směru oproti loňsku polepšily.

Je v silách Madriďanů přerušit tříletou nadvládu Barcelony v držení míče, nebo Pep Team potvrdí, že mazlení s balónem se nanabaží nikdy?

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace