Přišel za 22 milionů eur, nyní je Valencia ráda, že Abdennour klub zdarma opustil

Aymen Abdennour přicestoval do Valencie jako hvězda (© marca.es)

Aymen Abdennour už je ve Valencii minulostí. Tuniský obránce přestoupil do Turecka.

Netopýři získali Abdennoura před čtyřmi lety jako velkou posilu z Monaca za 22 milionů eur a do města přicestoval ve velkém stylu - v luxusním soukromém letadle Petera Lima. Ve své době jeden z nejlepších beků Ligue 1 se ale pro Valencii stal skutečným bolehlavem.

Na Mestalle totiž na dobré výkony z Francie ani zdaleka nenavázal a klub jen těžko hledal možnost, jak ho na přestupovém trhu udat. Dvouleté hostování v Marseille skončilo podobně neslavně, v jednu chvíli ho dokonce Olympique poslal do rezervního týmu ve čtvrté lize.

Abdennour se proto letos vrátil do Valencie, možné zájemce o jeho služby odrazoval vysoký plat přes 4 miliony eur. Ve čtvrtek přišlo vysvobození. Klub se dohodl s 29letým stoperem na rozvázání smlouvy, jejíž platnost měla skončit až v létě 2020, aby si následně mohl plácnout s Kayserisporem. Kapitola v análech Valencie, kterou mnozí označují za vůbec nejhorší přestup, se tak konečně uzavřela.

Vše podstatné o fotbalovém klubu Valencia CF, včetně aktuálního zpravodajství, najdete na stránkách www.valenciacf.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace