Přišlápnutí achilovky = červená karta. Nové pravidlo se ale nesetkalo s pochopením

Vyloučení Luky Modriće (© marca.es)

Červené karty pro Luku Modriće z Realu Madrid a Jorge Molinu z Getafe z prvního kola ligové sezóny byly pro mnoho fanoušků přehnaným trestem. Jde však o nové pravidlo, kterým se rozhodčí mají řídit.

To říká, že každé šlápnutí na achilovku soupeře bude trestáno vyloučením a stopkou na jeden až tři zápasy nebo až na dobu jednoho měsíce.

Ve fotbalovém prostředí ale vzbudilo rozpaky ze dvou důvodů. Jedním je, že zatímco zmíněná dvojice hráčů za něj byla potrestána červenou kartou, Míchel z Valladolidu stejným způsobem zastavil protiútok Betisu vedený Lorenem a vyloučen nebyl, jeho zákrok dokonce ani nekontroloval systém VAR, kvůli čemuž Betis zaslal Španělskému fotbalovému svazu stížnost.

Druhým pak neúmyslnost většiny takových faulů, obvykle totiž vyplynou ze hry. Právě tak se bránil Luka Modrić a i jeho "oběť" Denis Suárez připustil, že záložník Realu Madrid jej faulovat nechtěl. Ještě dál šel trenér Getafe José Bordalás: "Nechápu červené karty pro Modriće a Molinu. Vždyť před týdnem jsme měli seminář, na kterém nám rozhodčí vysvětlil, že k takovému trestu dojde jen v případě, že půjde o úmysl. Nejsou to hráči, kteří by chtěli někoho zranit. Takové zákroky nejsou na červenou kartu. Nechápu to."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace