Prkenice asi znovu dostane přednost

Prkenice asi znovu dostane přednost (©google.com)

Primera División se blíží ke svému konci a Real Madrid již bez šancí na titul, nedávno oznámil první letní posilu pro příští sezónu. Střední záložník, který si dobře rozumí s míčem, mladík, jenž vyčníval v tak náročné soutěži, jakou Bundesliga určitě je. Všechno vypadá zalité sluncem, především jestli Mourinho jednou provždy vygumuje ze svých poznámkových notesů postavu defenzivního záložníka, klasického bořiče a bude se věnovat trochu víc fotbalu.

Jistěže v některých zápasech je třeba přidat na svalstvu uprostřed pole, ale v devadesáti procentech případů si Real může dovolit ten luxus nasadit vedle Xabiho Alonsa hráče, jenž si fotbal s míčem u nohy evidentně užívá a nezbavuje se ho jako nevybuchlého granátu. A tím fotbalistou právě může být nová „německá“ posila. Potud vše v pořádku. Nicméně někteří příznivci Bílého baletu se obávají, že se právě začíná roztáčet kolotoč jmen a postů, který je nepřestane „obtěžovat“ během celého léta. Už takhle má Real nabitý kádr a zřejmě se znovu bude řídit svým rozumem, že než by se podíval do svých vlastních zdrojů, tak doširoka rozevře svoji prkenici. Mluví se o stoperovi (jsou v kádru čtyři a k tomu se ve středu obrany dokáží šikovně otáčet i Sergio Ramos, nebo Arbeloa), levém obránci (Marcelo zažívá nejlepší období kariéry a v případě potřeby je tu zase Arbeloa), již přišel střední záložník a Florentino bude chtít zcela jistě ještě položit třešničku na krásný slaďoučký bělostný dort v podobě klasického útočného zabijáka, který obsadí místo po Adebayorovi, jenž se vrátí do mlhavé Anglie. Suma sumárum další čtyři, nebo pět nových tváří, které jsou i podle samotných fanoušků merengues zbytečné, zvlášť když si vezmeme v úvahu, že Real měl letos jeden z nejšírších kádrů co pamatují.

K tomu ještě přidejme mladého Callejóna, odkojeného v mládežnických kategoriích Realu Madrid, jenž v Espanyolu ukázal dostatečné výkony, aby mu pomohly k návratu do hlavního města. Mnozí se ale právem obávají, že si připíše pár mizerných minut na hřišti a stoupne si do dlouhé řady těch, co se s velkou slávou do svého klubu vrátili, aby jim zbyly akorát tak oči pro pláč. Protože už podle těch jmen a spekulací to nevypadá moc nadějně, že by královský klub začal bezmezně důvěřovat canteře. Jedna věc je veřejně prohlašovat, že i ve Valdebebas jsou velmi dobří hráči a druhá dát jim větší prostor v zápasech. Mladí kluci v béčku se pod vedením Alberta Torila můžou přetrhnout a když si pak přečtou podobné informace, musí být hodně skleslí a zpruzení, že se jim další rok zavírají vrátka do prvního mančaftu.

Později, v půlce sezóny, se o nich začne mluvit, jak jsou dobří a podá se jim pomocná ruka, ale v okamžiku pravdy se znovu koupí mlaďoši vychovaní venku a nehledí se na to, co má Real doma pod střechou. Mourinho v mužstvech, kde působil, nikdy výrazně nesázel na mladé odchovance, spíš naopak a v Madridu je zatím krátkou dobu na to, aby poznal všechny spletitosti místní Fábricy. Ve své druhé sezóně už chce opravdu vyhrát všechno a do těchto plánů mu mladá krev z Valdebebas jaksi nezapadá. To Guardiola posiluje velmi střídmě, prakticky si vybere jen to nezbytně nutné, neboť dobře ví, že má v záloze Mazinhovy kluky a dalších několik borců k tomu, kteří klidně v béčku snědí trávu, jelikož ví o tom, jak o ně Pep stojí. Jsou to dvě rozdílné filozofie, nic proti tomu, ale potom ať zbytečně nebalamutí oddané fanoušky a mladé fotbalisty řečmi, že Fábrica ve Valdebebas je v plném rozkvětu. Ano, je, ale bohužel pro jiné kluby, ne pro splnění snu prosadit se jednoho dne v Realu Madrid. To je realita. To ostatní jsou výmysly.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace