Problémy na hřišti i mimo něj. Sevilla řeší, co s Banegou

Banegovo Ferrari (© as.com)

Éver Banega už do závěrečných tří ligových zápasů nezasáhne, neboť mu byl za nakopnutí Pere Ponse z Girony vyměřen trest na čtyři utkání. Tento i řada minulých prohřešků na trávníku i mimo něj může pro argentinského záložníka znamenat konec v klubu.

Třicetiletý Banega je v hledáčku Arsenalu a Boca Juniors dnes potvrdila, že se jej pokusí získat. V úvahu stále přichází i prodloužení smlouvy se Sevillou, která má platnost do roku 2020. "Sportovní ředitel nemůže na rozdíl od fanoušků rozhodovat v emocích. Éver má dobré a horší zápasy, ale je to skvělý a důležitý hráč. Bylo by nespravedlivé jej soudit podle vyloučení v Gironě. Ohledně jeho pokračování musíme zohlednit mnoho faktorů," uvedl sportovní ředitel Andalusanů Monchi.

O fotbalových kvalitách Banegy není pochyb, jde ale také o velmi kontroverzního hráče s problémy na trávníku i mimo něj. V letošním ročníku je s 16 žlutými a 2 červenými kartami nejtrestanějším hráčem soutěže. V roce 2008, kdy působil ve Valencii, ho v půl čtvrté ráno zastavila policie, která zjistila, že řídil s alkoholem v krvi. O dva roky později nepodal Unai Emerymu ruku po stažení ze hry a naopak udělal naštvaná gesta. Několikrát navíc přišel pozdě na trénink, za což byl finančně potrestán.

"Nic se neděje, je mi to jedno," reagoval poté, co se na internet dostalo video, jak se oddává virtuálnímu sexu. Vedení Valencie se nelíbil ani moment, kdy pózoval v dresu Realu Madrid.

Výraznou kapitolou v Banegově životě jsou automobily. Když na čerpací stanici zapomněl zatáhnout ruční brzdu, jeho vlastní vůz mu přejel nohu. Výsledkem byla šestiměsíční pauza kvůli zlomenině. O několik měsíců později shořelo Banegovo Ferrari, tentokrát vyvázl nezraněn.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace