Proč chce Messi odejít? Debakl v Liverpoolu, nákup Griezmanna namísto Neymara či změna trenéra

Lionel Messi s Luisem Suárezem (© sport.es)

Katalánský list Sport shrnul důvody, proč se Lionel Messi rozhodl opustit Barcelonu.

Ránu, kterou už nelze zacelit, otevřel loňský debakl 0-4 na půdě Liverpoolu, po kterém Barcelona vypadla z Ligy mistrů. Od té doby se už problémy mezi Messim a vedením klubu v čele s prezidentem Bartomeuem jen kupily.

Messi chtěl konkurenceschopnou Barcelonu, ke které měl dopomoci návrat Neymara. Bartomeu přiznal jednání, jenže s PSG si nakonec neplácl a místo Brazilce koupil z Atlética Antoina Griezmanna, jenž prožil na Camp Nou nepříliš povedenou první sezónu. Samotný Neymar údajně řekl zklamanému Messimu, že Barcelona neudělala zdaleka vše pro jeho návrat.

Třiatřicetiletému Argentincovi se začalo stýskat po Laportově éře, kdy se mohl na rozhodnutích podílet. S Bartomeuem v čele nemohl mluvit do příchodu Griezmanna, jehož část šatny nepřijala s nadšením, namísto oblíbeného Neymara.

Podobné to bylo v případě trenérské změny. Messi byl stejně jako spoluhráči podporovatelem Ernesta Valverdeho, jeho nástupce Quique Setién nikdy neměl mezi fotbalisty prvního týmu Blaugranas takový respekt a podporu. Setién neuspěl, Barcelona zakončila sezónu bez jediné trofeje a byl vyhozen.

Novým koučem byl jmenován Ronald Koeman, byť hráči preferovali Pochettina či Lopeteguiho. A když Koeman krátce po svém nástupu "odstřelil" Luise Suáreze či Artura Vidala, hráče blízké Lionelu Messimu, jen to číslo deset utvrdilo v rozhodnutí opustit klub, za který debutovalo v roce 2004.

Vedení Barcelony stále věří, že Messiho přesvědčí k pokračování, jenže zpřetrhané pouto už zřejmě obnovit nejde. A tak se tisk soustředí na spekulace, jestli se novým působištěm největší hvězdy současného fotbalu stane Inter Milán, Manchester City nebo jiný celek...

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace