Proč Gameiro zradil?

Kevin Gameiro (©goal.com)

Kevin Gameiro dostával během posledních měsíců noviny z Valencie až do domu. Dychtivě hltal nadšení, které vytváří jeho nezpochybnitelná budoucnost v černobílé barvě klubu. Téměř denně mluvil s Brauliem Vázquezem a Javi Garridem. Analyzovali každý zápas svěřenců kouče Emeryho. Občas mu dokonce uteklo: „se mnou bychom tenhle zápas vyhráli”. V Barceloně prošel lékařskými testy. Jeho žena si vybrala bydlení blízko sportovního centra Paterna. Ve čtvrtek v noci po zápase Francie v Polsku Kevin snažně prosil prezidenta, aby vyjednával s Valencií, neboť tušil, že situace je nějak napjatá.

Co se vlastně stalo, že 24 hodin poté Gameiro klub, do kterého tolik toužil přestoupit, hodí přes palubu? Tak tahle otázka asi koluje v hlavě prezidenta Valencie Manuela Llorenteho ještě teď. Ten cestoval v pátek do Londýna, neboť obdržel v osm ráno „obsílku” od svého protějšku z Lorientu, který dostal podnět od Gameira.

Překvapivá zpátečka, kterou Gameiro zručně zařadil, nechává ve Valencii hodně hořkou pachuť, neboť Francouz se měl stát jakousi přední tváří nově se tvořícího projektu. On měl přitáhnout nové fanoušky na tribuny stadiónu Mestalla. Jeho přestup nebyl tak důležitý po stránce sportovní, jako spíše strategické. Teď se všechno zhroutilo. Nejhorší pro netopýry je, že nemohou dělat vůbec nic, byť ústní dohoda byla přenesena i na papír. Jenže takovýhle dokument odporuje předpisům FIFA, byť by klub u civilního soudu možná obdržel nějakou kompenzaci...ovšem u toho sportovního pořádný flastr. V okamžiku pravdy tyhle smlouvy slouží snad jen k tomu, aby zde byl zakotven budoucí plat hráče.

Valencia má ovšem podezření, že reprezentační kouč Francie Llorent Blanc není jediný viník toho, že Gameiro změnil svůj názor. Velkou roli totiž mohla hrát prémie, kterou Paris SG upekl s hráčovým agentem. Určitě na to ale neměl dopad plat fotbalisty, neboť Manuel Llorente akceptoval vyrovnání částky, kterou PSG nabídl Gameirovi. Samozřejmě ale i Blanc v celé záležitosti odehrál svoji úlohu. V Gameirově hlavě asi probudil strach z možného neúspěchu, když mu připoměl s jakou konkurencí se v podobě Soldada a Adurize ve Valencii potká a že mu může chvíli trvat, než se adaptuje na náročnější soutěž a to všechno rok před EUREM v Polsku a na Ukrajině. To by pochopitelně mohlo jeho šance na účast na tomto podniku hodně snížit. Případ Benzemy, jenž loni přišel o start na šampionátu v Africe, je stále živý. Agent a Blanc ho tak dostali před dilema, které ukončil telefonátem svému druhému agentovi, aby mu sdělil, že mu to je kvůli Valencii líto, ale nevidí jinou možnost, než couvnout. Zrada byla na světě.

Zlom celé operace nastal poté co Loic Fery, prezident Lorientu a Manuel Llorente dohodli přestupovou částku na devět milionů eur. Bylo to o tři méně, než nabízel PSG, ale Valencia dostala přednost díky tomu, že nabídla Lorientu finanční podíl na dalším Gameirově přestupu. A Fery byl skálopevně přesvědčen, že až se Gameirovo jméno znovu objeví na fotbalovém trhu, bude jeho cena dosahovat již 40 milionů eur. 

Pravděpodobná několika milionová prémie pro agenta, rada reprezentačního kouče a lákadlo hrát v Parku princů v dresu jeho milovaného klubu a pár kilometrů od domova byly dostatečně pádné důvody, aby přestup hvězdného útočníka do Valencie skončil v troskách.


Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace