Proč Real Madrid v létě nepodepsal žádnou devítku?

Ancelotti na trhu Benzemova náhradníka nenašel

Zkušenosti z minulých let vedení Bílého baletu nedoporučovaly, aby se klub vrhnul po hlavě na přestupový trh a hledal „devítku“ jen proto, aby mohl do týmu přivést potenciálního náhradníka Karima Benzemy. A protože trh ideálního hráče pro potřebu Realu Madrid nedokázal nabídnout, zůstal Bílý balet během léta divákem přestupových kolotočů.

Real Madrid se v posledních dnech přestupového trhu stal pouhým divákem. Je pravda, že se v případě několika hráčů objevily nejistoty ohledně jejich dalšího bytí, ale to je vše, co se stalo. Hazard, Odriozola, Mariano a Asensio byli na odchodu, nakonec ale ani jeden z nich neprojevil jednoznačné rozhodnutí opustit Madrid.

Co se týče příchodů, Real považoval přestupové okno za uzavřené již před osmi týdny. Jakmile byl oznámen Tchouameniho přestup, vedení klubu uložilo složku se sestavou do šuplíku a nehodlalo se dále na trhu angažovat. Množství fám, které se rojily, se nikdy nezakládaly na krocích Realu Madrid, ale spíše byly výsledkem přání fanoušků, novinářů a hoaxů na sociálních sítích.

Bilance léta je i tak velmi uspokojivá. Když pomineme nedotažený přestup Mbappého, získal Real Madrid dva hráče, o které usiloval, Rudigera a Tchouameniho. Další jednání už ani nezahájil a v případě odchodů ne všecha očekávání byla naplněna, nicméně vedení klubu ví, že je svým způsobem otrokem hráčských smluv a tak výsledky nebyly snadno dosažitelné.

Absence skutečné „devítky“ na lavičce Realu Madrid, která by nabídla trenérovi možnost nechat Benzemu občas odpočinout, byla v debatách novinářů spíše výmyslem tisku, nežli zbožným přáním Realu Madrid. Je pravda, že se na začátku léta velmi často mluvilo o Gabrielu Jesúsovi, ale od chvíle, kdy podepsal smlouvu v Arsenalu, bylo jasno: žádné další cíle na trhu sledovat Real nebude.

Zkušenosti z minulých let totiž vedení Realu Madrid radily, aby nepátrali na trhu bez přesvědčení, že mohou najít skutečně ideálního hráče. Zářným příkladem jsou nepovedené podpisy Mariana a Joviče z předchozích sezón, kteří přišli do klubu bez toho, aniž by všichni byli přesvědčeni tím, že jsou opravdovou posilou. Na trh se Real ale nevrátil ani po odchodu Casemira do Manchesteru United.

Ancelotti by brazilského hráče v týmu měl rád i nadále, stejně tak ale uznal, že je Real Madrid schopen se s jeho absencí srovnat. Nikdo neví, jak by kartami dokázal zamíchat problém v podobě zranění, karetních prohřešků nebo špatné formy, ale momentálně převládá přesvědčení, že je mužstvo schopné vydržet 17 oficiálních zápasů, které má Real před sebou do přestávky před Mistrovstvím světa v Kataru, a tedy i příchodu dalšího přestupového trhu.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace