Prodeje Sarabii a Ben Yeddera byly podle Monchiho nutné. Lopeteguiho si zamiloval

Pablo Sarabia a Wissam Ben Yedder (© marca.es)

Sportovní ředitel Sevilly Monchi promluvil o prodejí klíčových fotbalistů, o trenérovi Julenu Lopeteguim i sobě samém.

Monchi prozradil, že chtěl udržet Pabla Sarabiu (odešel do PSG) i Wissama Ben Yeddera (odešel do Monaca), kvůli vyrovnání ekonomiky to ale nebylo možné: "Naše plánování výrazně ovlivnilo, že jsme se nedostali do Ligy mistrů. K prvnímu červenci nám chybělo 60 milionů eur, což je částka, kterou vám může Liga mistrů dát. Proto jsme museli oba hráče prodat. Nejprve Pabla, protože jsme poté mohli čekat, jestli získáme potřebné peníze prodejem jiných fotbalistů, abychom mohli udržet Wissama. Když jsme zjistili, že to nebude možné, museli jsme prodat i jeho. Nebylo to tak, že bych se zbláznil a neuvědomil si, že Pablo a Wissam byli naši nejgólovější hráči. Jejich prodeje nebyly možností, ale nutností. Je to tvrdé, ale je to tak."

Sevilla před sezónou najala trenéra Julena Lopeteguiho, což u části fanoušků vyvolalo pochybnosti. Monchi si ale bývalého kouče Španělska a Realu Madrid zamiloval: "Když jsem jeho jméno navrhl, část vedení si jím nebyla jistá. Vždy existují pochybnosti. Je to jako zásnuby. Nepoznáte ji opravdu dokonale, dokud s ní nezačnete bydlet. Julen mě mile překvapil. Každý mi o něm říkal, že žije prací a je profesionálem. Tím si mě získal. Já se také snažím být takový, a když někoho podobného vidím, zamiluji si ho. Mám radost, že mohu s Julenem pracovat."

Pro Monchiho jde po neúspěšném angažmá v AS Řím o druhou štaci v Seville, podle vlastních slov se i on sám změnil: "Už nejsem tím Monchim z před deseti let, který proti všemu rebeloval a urážel se. Už si lépe uvědomuji, jaké je skutečnost a co pramení z frustrace po prohře. Chápu, že i klub je dnes jinde. Zvykl si na úspěch. Nepřesvědčím nikoho, aby se soudy počkal až do května. Fanoušci Sevilly jsou nároční a díky sociálním sítím se každý může okamžitě vyjádřit."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace