Rafinha opouští Barcelonu, bude hostovat v Interu Milán. Odchází i Mascherano

Rafinha (© sport.es)

Rafael Alcântara, ve fotbalovém světě známý jako Rafinha, mění dres. Druhou polovinu letošní sezóny stráví na hostování v Interu Milán. Barcelona potvrdila i odchod Javier Mascherana.

Do italského celku ho zapůjčila Barcelona. Součástí dohody je i opce na trvalý přestup v hodnotě 35 milionů eur a další 3 miliony eur formou bonusů. Možnost změnit hostování v přestup ale není povinná, jak katalánský klub původně požadoval. Inter Milán bude po zbytek letošní sezóny platit celou hráčovu mzdu a po jejím skončení se rozhodne, zdali jej chce získat do svých řad. Pokud by se tak stalo, upsal by se Rafinha novému celku podle všeho na tři roky.

Čtyřiadvacetiletý záložník přišel do Barcelony ve svých 13 letech, pod vedením Pepa Guardioly debutoval v prvním týmu v roce 2011. Celkově odehrál za barcelonské áčko 79 utkání a nasázel soupeřům 11 branek. S týmem se radoval ze zisku devíti trofejí.

Barcelona zároveň potvrdila i odchod Javiera Mascherana. Třiatřicetiletý obránce či středopolař má namířeno do čínské ligy, kde bude nastupovat za mužstvo Hebei Fortune, které za jeho služby zaplatí částku 5,5 milionu eur. 

Fotbalista, jemuž se díky vůdčím schopnostem přezdívá El Jefecito (Šéfík), zakotvil na Camp Nou v roce 2010 a byl součástí nejlepší Barcelony historie. Po sedmi letech opouští klub s bilancí 334 utkání, což je čtvrté nejvyšší číslo v historii Barcelony, pokud jde o cizince, a osmnácti trofejí.

Zajímáte se o dění v klubu FC Barcelona podrobněji? Navštivte náš spřátelený portál FCBarcelona.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace