Raphinha byl v létě krůček od Al-Hilalu, odmítl pohádkovou smlouvu

Raphinha v dresu Barcelony

Pravé křídlo Barcelony, sedmadvacetiletý Brazilec Raphinha, dostal v letním přestupovém trhu velmi lákavou nabídku na přestup do Al-Hilalu. Saudský klub hráči nabízel roční plat ve výši 25 milionů eur na příští čtyři roky, Raphinha ale dal přednost pokračování sportovní kariéry v Evropě před závratným výdělkem a s díky zůstal v Barceloně.

Raphael Dias Belloli alias Raphinha v létě dokázal své odhodlání dál hájit barvy Barcelony, se kterou spojil svou budoucnost v létě 2022 po příchodu z Leedsu. Z Premier league talentovaného křídelního hráče katalánský klub odkoupil za 58 milionů eur a přinejmenším velmi podobnou sumu by španělský tým získal, pokud by se Raphinhův odchod v létě realizoval.

 Brazilský reprezentant vstoupil do sezóny pod vedením trenéra Hansiho Flicka velkolepě, když ve čtyřech zápasech připsal tři góly a tři asistence. V Barceloně hraje mimo svou přirozenou pozici, to mu ale zřejmě nevadí a dál prokazuje svou velkou všestrannost, což mu vyneslo také post jednoho z kapitánů týmu.

V létě se zdálo, že Barcelona o svého hráče přijde. Stalo se tak poté, co se objevily zprávy o tom, že by Raphinhu chtěl do sestavy začlenit Al-Hilal. Šokující nabídka ze strany saudského prvoligového klubu obnášela plat ve výši 25 milionů eur ročně a možnost podpisu čtyřleté smlouvy. Brazilec ale po zvážení všech pro a proti potvrdil, že bude i nadále oblékat dres Barcelony a hrát v jedné z nejprestižnějších evropských lig. Výkladní skříň, kterým pro Raphinhu La Liga i Liga mistrů je, bude cestou k nominaci na příští Mistrovství světa, kterého se brazilský reprezentant chce účastnit.

 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace