Raúl García po operaci srdce prodloužil smlouvu s Athleticem

Raúl García (© marca.es)

Raúl García nedávno oslavil Kristova léta a od Athleticu dostal dárek v podobě nové smlouvy do roku 2021. Opora Basků promluvila nejen o věku, ale i o operaci srdce, které se v květnu podrobila.

"Je mi jasné, že se komentáře ohledně věku vyrojí ve chvíli, kdy se mi nebude dařit, protože je to typické. Bylo běžné, že 33letému hráči mohlo situaci zkomplikovat každé zranění, ale teď je to jiné. Ve všech sportech. Podívejte se na tenis. Sportovci se mnohem více hlídají, změnili mentalitu. I dovolené máme aktivní. Ze 40 dnů nic nedělám možná v deseti," prohlásil Raúl García.

Záložníkovi, který prošel i Osasunou či Atléticem, vystavily v roce 2016 krátkou stopku problémy se srdcem. A přestože se neopakovaly, Raúl García se po dvou letech rozhodl pro operaci nejdůležitějšího lidského orgánu, kterou podstoupil v květnu. "Rozhodl jsem se pro operaci ne ze zdravotních důvodů, protože ty jsou podrobně monitorované, ale pro klid duše. Šlo o poměrně jednoduchý zákrok s krátkou dobou rekonvalescence, takže to nijak neovlivnilo přípravu na novou sezónu. Když se řekne problém se srdcem, lidé dostanou velký strach. Ale když máte potřebné informace, uklidní vás."

Někteří fanoušci Athleticu vyčítali hráčům, že se na konci minulé sezóny snažili vyhnout umístění na sedmém místě (Athletic nakonec skončil osmý a do Evropy se nepodívá, v posledním ligovém utkání proti Seville byl v nastaveném čase centimetry od remízy, která by ho posunula na sedmou příčku, když orazítkoval břevno), neboť znamená nutnost odehrát předkola Evropské ligy a kratší dovolenou. To Raúl García stejně jako další fotbalisté Lvů označil za hloupost: "Vždy je snadné někoho kritizovat, ve fotbale obzvlášť. Ale zevnitř to vidíte jinak. Na dovolenou budu myslet až po konci kariéry. Nepřikládám těmto komentářům důležitost, jsou to v uvozovkách hlouposti."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace