Raúlova pravidla v Castille: jednotné oblečení, žádné drahé doplňky a tvrdá práce

Raúl González (© marca.es)

Raúl González se v létě stal trenérem rezervního mužstva Realu Madrid a v Castille rychle zavedl mnoho pravidel.

Jedním z nich je jednotné klubové oblečení, a to včetně bot, aby se smazaly rozdíly. Na módní výstřelky není prostor. U hráčů nenajdete ani sluchátka nebo mobily. "Nemůžete jít hrát do Las Rozas s taškou Louis Vuitton za 600 eur," vysvětloval Raúl před sezónou fotbalistům, jejichž mzdy se pohybují vysoko nad částkami, které jsou pro Segundu B obvyklé.

Na tréninky se mají hráči dostavit s předstihem hodiny a čtvrt. "Ale kdo tu nebude hodinu a půl před tréninkem, jako by přišel pozdě," dodal Raúl. Klubová legenda hodně dbá na disciplínu, proto i po prohře s "áčkem" v tréninkovém zápase musejí hráči Castilly běhat "trestná" kolečka. Raúl rovněž zavedl dvoufázové tréninky, v soutěži nezvyklé. Ty si vyžádaly několik obětí formou zranění, 42letý Raúl na nich ale trvá. Alespoň v některých dnech.

Bílý balet nemá v Castille takové talenty jako v minulosti, i proto je mužstvo ve své skupině třetí ligy až dvanácté. Za 17 kol vybojovalo 22 bodů při skóre 23:21. "Je hodně náročný," shodují se hráči v pohledu na Raúla. Mnozí z nich si vlastně neuvědomují, o jak důležitou postavu jde, protože za Real Madrid hrál Raúl naposledy v roce 2010. V Castille působí hráči, kteří se narodili v roce 1997 a později.

Raúl odmítl, aby se v prostředí rezervy Realu Madrid natáčel televizní dokument o tom, jak to v Castille chodí. Nelíbilo se mu, že by součástí pořadu byly i záběry ze šatny. S hráči se však umí i odreagovat. Po sérii špatných výsledků je pozval na motokáry, kde byl "jedním z nich".

Real Madrid vidí v Raúlovi možného budoucího kouče prvního týmu. Až čas ukáže, jestli mu práce u Castilly k povýšení pomůže.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace