Rayo má třetí nejlepší útok, ale také třetí nejhorší obranu

Ve Vallecas není o góly nouze (© marca.es)

Fotbalisté Raya Vallecana se výhrou 6-0 nad Osasunou dostali na hranici 40 bodů, která by měla být postačující k zachování prvoligové příslušnosti.

Nováček letošní sezóny se do Primery vrátil velmi úspěšně, což dokazuje statistika, podle které je Rayo Vallecano se 48 góly třetím nejlépe střílejícím týmem soutěže. Pouze nedostižní Real Madrid (100 branek) a Barcelona (90) jsou v tomto ohledu nad síly Sandovalova týmu.

Pokud Madriďanům nezvlhne střelecký prachy, překonají klubový rekord. Ten čítá 50 nastřílených branek za sezónu. Rayu se to povedlo v sezóně 1977/1978. Tehdy se však hrálo pouze na 34 kol místo současných 38.

Zatímco útok je chloubou Rayita, obrana, která musela sklopit hlavu v třiapadesáti případech, patří mezi nejhorší v La Lize. Pouze Sporting (58) a Zaragoza (56) inkasovaly více branek. V jisté nevyrovnanosti výkonů Raya se možná projevují problémy ve vedení. Madridský klub je kvůli finančním potížím pod vedením konkurzního správce, s několika hráči i trenérem pak kvůli smlouvám probíhají soudní spory.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace