Real Betis by chtěl Iñakiho Peñu z Barcelony

Inaki Pena

Náhradní brankář Ter Stegena, Iñaki Peña, zatím v Barceloně trpělivě čeká na svou příležitost, která ale nepřichází. V úterý večer nastoupí v základní sestavě klubu pro závěrečné utkání skupiny Ligy mistrů, ale bude se jednat o jeho první minuty sezóny poté, co v té loňské hostoval v Galatasarayi a letos se po odchodu Neta stal dvojkou.

Real Betis se na trhu poohlíží po volných brankářích pro případ, že by z týmu na konci sezóny odešel Claudio Bravo nebo Rui Silva. Iñaki Peña v záverečném utkání skupiny Ligy mistrů nastoupí v základní sestavě, aby proti Plzni hájil branku Barcelony. Bude to jeho první zápas v dresu katalánského klubu v této sezóně a jeho další budoucnost je ve hvězdách, protože mu na konci sezóny vypší smlouva, kterou Iñaki Peña neprodloužil.

Barca je s jeho výkony v trénincích spokojena a definitivní rozhodnutí padne v lednu. O španělského brankáře mají zájem některé další kluby, zejména Real Betis, který hráče monitoruje pro případ, že by na konci sezóny přišel o jednoho ze dvojice Rui Silva nebo Claudio Bravo. Podle sportovního ředitele klubu, Antonia Cordóna, existuje seznam vhodných adeptů, na jehož prvním místě by měl figurovat Iñaki Peña.

Zelenobílí jsou optimističtí, protože věří, že by brankáři dokázali nabídnout možnost zabojovat o místo za stejných podmínek jako ostatním hráčům. Z finančního hlediska jistě nebudou moci konkurovat Barceloně, ale je pochopitelné, že motivace v podobě nastupování k utkáním může být rozhodující.

V Barceloně je neodmyslitelnou jedničkou Ter Stegen a ani v nejbližší budoucnosti Iñaki Peña nedostane více příležitostí hrát, s výjimkou španělského poháru. Musel by jen doufat v dlouhodobou absenci německého brankáře kvůli zranění, pokud by se tedy rozhodl prodloužit smlouvu, bude to s vidinou věčného náhradníka. Barcelona je s profesionálním přístupem své brankářské dvojky spokojena, nicméně v průběhu lednového jednání mezi oběma stranami se může stát cokoliv. Obzvlášť pokud bude Betis na Iñakiho Peñu tlačit a slíbí mu příležitost hrát.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace