Real Madrid chce mít do deseti let tým v basketbalové NBA

Basketbalisté Realu Madrid (© marca.es)

Florentino Pérez se nezaměřuje jen na fotbal, ale také na basketbal. Prezident Realu Madrid sní o tom, že královský klub bude hrát slavnou NBA.

Basketbalový Real Madrid je sice nejúspěšnějším celkem kontinentu, když 10krát ovládl Euroligu a v domácí soutěži nasbíral 35 titulů, ani to ale nestačí, aby vydělával. Každoročně naopak končí tato divize ve ztrátě okolo 25 milionů eur.

Florentino Pérez vidí v přesunu do NBA možnost, jak získat více fanoušků i peněz. S vedením severoamerické ligy už na toto téma několikrát hovořil, postoj NBA je pro nejbližší dobu negativní. Soutěž uvažovala o evropské odnoži, avšak nenašla potřebný počet zájemců.

Podle Péreze by Real Madrid mohl působit ve Východní konferenci, kde jsou mimo jiné celky z Bostonu, Clevelandu či New Jersey. Prezident Bílého baletu je přesvědčen, že je možné, aby se tak stalo v horizontu deseti let.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace