Real Madrid jako první nasázel Seville na jejím hřišti šest branek

Čtyřgólový střelec Cristiano Ronaldo (© marca.es)

Fanoušci Sevilly zažili na tribunách Ramóna Sáncheze Pizjuána nepříjemné chvíle, jejich tým v domácím ligovém zápase poprvé inkasoval šest branek.

Až dosud byly v tomto ohledu nejhorší porážky 0-5 s Oviedem ze sezóny 1942/1943, stejným poměrem Andalusané podlehli Realu Madrid v Primeře 1962/1963. Právě Bílý balet byl tím, kdo historii Sevilly včerejším dobytím Nerviónu v poměru 6-2 přepsal.

Real Madrid se zaroveň stal prvním týmem La Ligy, který skóroval šestkrát ve dvou po sobě jdoucích venkovních zápasech. Před dvěma týdny zvítězili svěřenci José Mourinha na Mestalle 6-3, čímž prozměnu připravili nejvyšší domácí porážku, pokud jde o počet inkasovaných branek, Valencii.

"Musím se fanouškům, kteří nás i za rozhodnutého stavu fantasticky podporovali, za debakl omluvit. Je normální, že se po výsledku 2-6 hledá chyba u trenéra. Je to neomluvitelné. Věděli jsme, že to bude velmi těžký zápas, ale nedokázali jsme se soupeři vyrovnat," kál se Gregorio Manzano.

Cristiano Ronaldo přispěl ke snadné výhře čtyřmi góly a dostal se před Lionela Messiho z Barcelony v boji o Trofeo Pichichi pro nejlepšího střelce Primery. "Mourinho nás prosil, abychom neztráceli v závěru sezóny motivaci. Chceme zakončit ligu úspěšně, což nám dodá sebedůvěru do dalšího ročníku. Musím poděkovat spoluhráčům, že mi pomohli ke gólům," uvedla portugalský fotbalista.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace