Real Madrid je nejhodnotnějším klubem světa

Real Madrid poprvé předstihl Manchester United (© marca.es)

Prestižní magazín Forbes zveřejnil žebříček nejhodnotnějších sportovních klubu světa, kterému vévodí Real Madrid.

Hodnota Bílého baletu stoupla o 76 procent na 3,3 miliardy dolarů, díky čemuž předskočil Manchester United. Rudí ďáblové přitom dosud byli na prvním místě ve všech vydáních pořadí, které Forbes začal publikovat před devíti lety.

Manchester United má hodnotu 3,2 miliardy dolarů, na třetí pozici se umístila Barcelona, jejíž hodnota dosahuje cifry 2,6 miliardy dolarů. Právě tyto tři fotbalové celky jsou vůbec nejhodnotnějšími kluby napříč všemi sporty před baseballovými New York Yankees (2,3 miliardy dolarů) a Dallas Cowboys (2,1) z amerického fotbalu. Následují Arsenal (1,33 miliardy eur) a Bayern Mnichov (1,31).

Stejných pět fotbalových klubů obsadilo nejlepší pozice i před rokem. Forbes bere při skládání žebříčku v potaz příjmy, výnosnost či dluhy.

"Real Madrid neustále zvyšuje své příjmy, přestože ve Španělsku panuje krize," píše Forbes a dodává, že velkou zásluhu na tom má trojice Cristiano Ronaldo, José Mourinho a Florentino Pérez.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace