Real Madrid odjíždí na Mistrovství světa klubů bez Benzemy a Courtoise

Mistrovství světa klubů 2023

Francouzský útočník, Karim Benzema, který odešel z ligového zápasu proti Valencii se zraněním, by v případě postupu mohl být trenérem Ancelottim ve finále Mistrovství světa klubů, ale italský trenér se rozhodl, že nebude riskovat a Benzemu nechal doma.

Trenér Carlo Ancelotti se rozhodl, že na Mistrovství světa klubů s sebou nevezme žádného ze zraněných hráčů. Ve středečním souboji proti egyptskému Al-Ahly proto nenastoupí nikdo ze šestice Mendy, Lucas, Militao, Hazard, Courtois a Benzema. Všichni shodně zůstali v Madridu, nicméně brankář Courtois a Karim Benzema mají stále šanci, že by mohli zasáhnout do případného finále.

Carlo Ancelotti nebude belgického brankáře ani francouzského útočníka do ničeho nutit a nechá finální rozhodnutí pouze na nich. Real Madrid a s ním i italský trenér dobře ví, že měsíc únor a březen rozhodnou o úspěchu či neúspěchu současné sezóny. Vzhledem k tomu, že osmibodová ztráta na vedoucí Barcelonu je pro vítězství ve španělské lize velmi propastná, se stává ligový pohár a Liga mistrů, podobně jako v ostatních sezónách, velmi důležitým cílem.

Na Real Madrid čeká semifinále poháru s Barcelonou, dvojutkání s Liverpoolem v Lize mistrů a derby opět s Barcelonou. Do všech zmíněných utkání by Karim Benzema měl nastoupit. Zranil se v posledním ligovém utkání proti Valencii, když mířil do jasné gólové příležitosti. Pro Real Madrid je francouzský útočník naprosto klíčový a v letošní sezóně je to několikáté svalové zranění, proto se nedá očekávat, že by italský trenér ohrozil jeho léčbu povoláním ho k zápasu Msitrovství světa klubů.

Madrid bude po dvou Superpohárech hrát o třetí trofej sezóny s následující sestavou:

Lunin, Lopez, Canizares – Carvajal, Alaba, Vallejo, Nacho, Odriozola, Rudiger, Marvel – Kroos, Modric, Camavinga, Valvrde, Tchouameni, Ceballos, Martin, Arribas – Asensio, Vinicius, Rodrygo, Mariano

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace