Real Madrid po 18 letech získal Copa del Rey

Cristiano Ronaldo (© marca.es)

Jediný gól Cristiana Ronalda z prodloužení rozhodl o výsledku finále Copa del Rey mezi Realem Madrid a Barcelonou. Bílý balet triumfoval v soutěži po 18 letech.

A to je dlouhá doba. Zvláště když se během ní střídají zklamání a rozčarování. To vše je ale zapomenuto, Real Madrid dokázal přerušit dlouhé čekání na jedinou trofej, která chyběla Casillasovi nebo Florentinovi. Vítězství si Blancos vychutnají o to více, že přišlo v souboji s největším rivalem, jehož současný tým je považovaný za jeden z nejlepších v historii této hry.

Bylo to klasické finále. Nervózní, místy opatrné, ale zároveň vzrušující. A to i přes fakt, že Undiano Mallenco foukal do píšťalky až příliš úzkostlivě. Úvodní minuty tak nabídly zejména fauly, hádky, protesty a strkanice. První poločas patřil možná překvapivě Realu Madrid, který Barcelonu kromě střely z Xaviho z dálky k ničemu nepustil. A dokázal vymazat tradiční hru Katalánců. Svěřenci José Mourinha mohli otevřít skóre po střele Cristiana Ronalda, kterou zastavil dobrým zákrokem Pinto, Özil střílel mimo. Nejblíže gólu tak byl krátce před poločasovým hvizdem Pepe, jenž orazítkoval brankovou konstrukci.

Druhý poločas nabídl výrazně lepší Barcelonu a stále unavenějším dojmem působící Real Madrid. Míč začala kolovat z kopačky na kopačku v podání Pep Team rychleji a přesněji, Bílý balet se dostal do problémů. Pedrův gól nebyl zřejmě správně uznán kvůli offsidu, hlavní postavou následujících minut se stal Iker Casillas, na němž si vylámali zuby Messi, Pedro či Iniesta.

Real Madrid nabídl jedinou protiakci, a sice pokus Di Maríi z hranice vápna, který Pinto vyškrábl na rohový kop. Šlo se do prodloužení. V závěru jeho první části zasadili Blancos rozhodující úder. Di María si narazil s Marcelem, nacentroval a Cristiano Ronaldo se přesnou hlavičkou dočkal chvíle, na kterou v bílém dresu tak dlouho čekal... Druhá polovina nastavení už na skóre nic nezměnila, do statistik se zapíše pouze červená karta Di Maríi.

José Mourinho potvrdil, že je tahákem pohárů. V Realu Madrid získá ve své úvodní sezóně minimálně jeden, naopak Guardiola poprvé ve finále neuspěl. Fotbal ale vždy nabízí druhou šanci, ta na Barcelonu čeká už za týden, kdy se s Realem Madrid poměří v semifinále Ligy mistrů.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace