Real Madrid poprvé v historii nepostavil do základní sestavy ani jednoho španělského hráče

V základní sestavě Bílého baletu se v ligovém utkání ve Villarrealu neobjevil ani jeden španělský fotbalista. A po prohře na hřišti velmi dobře připraveného soupeře tiskem proběhla velká kritika italského trenéra Ancelottiho a jeho přístupu k týmu. Rozhodl se klub nepodporovat domácí hráče? Nebo prostě žádné dobré nemá?

Všechno jednou přijde a tak se i fotbaloví statistici dočkali chvíle, ve které Real Madrid poprvé ve své historii nastoupil do ligového utkání s jedenáctkou cizinců. Poté, co Carvajal, Odriozola a Mariano vypadli ze sestavy, rozhodl se Carlo že na půdě Villarrealu nenastoupí v základní jedenáctce žádný jiný španělský hráč. A tak na lavičku zamířili Luis Lopez, Vallejo, Nacho, Asensio, Lucas a Ceballos.

V historii klubu je to nevídaný počin. Real Madrid sice již v lize hrál v zápasech v sestavě, která byla složená kompletně z cizinců, ale ještě nikdy to nebylo od počátku utkání. V posledním ligovém utkání proti Valladiolidu se v sestavě objeil Carvajal a Asensio, ale ani jeden další příležitost v sobotu nedostal. První jmenovaný po zranění, druhý po taktickém rozhodnutí hlavního trenéra.

Základní sestavu ve Villarrealu opanovali Francouzi (Tchouameni, Mendy, Benzema), kterým sekundovali se dvěma hráči Brazilci (Vinicius, Miltao) a Němci (Rudiger, Kroos). Po jednom hráči přidalo Choratsko (Modriř), Belgie (Courtois), Rakousko (Alaba) a Uruguay (Valverde). Ani tento národnostní Babylon ale Bílému baletu štěstí nepřinesl a Madrid podruhé v letošním ročníku La ligy prohrál.

Až do sobotního odpoledního utkání Realu Madrid s Villarrealem odehrál klub celkem 4435 oficiálních utkání a nikdy se nestalo, že by trenér do základní sestavil neposlal alespoň jednoho španělského hráče. Až dnes, 7.ledna 2023. Experiment se ale italskému trenérovi nevyplatil a uvidíme, zda se k němu uchýlí i v dalším zápase.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace