Real Madrid před semifinále LM vymění popáté v sezóně trávník

Ligové utkání Real Madrid vs Celta Vigo

Trávník na Santiago Bernabeu se stal pro Real Madrid v letošní sezóně opravdovou noční můrou. V ligovém utkání proti Celtě Vigo si na něj stěžovali všichni, včetně trenéra Ancelottiho. Povrch bude klub v letošní sezóně kompletně měnit již popáté a věří, že tentokrát naposledy. Semifinálovou bitvu s Manchesterem City nesmí rozhodit žádný detail a nevhodný trávník by mohl podle italského trenéra ovlivnit hru týmu a postup do finále Ligy mistrů.

Před začátkem ligového utkání s galicijským týmem byl trávník na Santiago Bernabeu ve velmi špatném stavu a na hřišti se pohybovalo mnoho odpovědných osob, které usilovně pracovaly na tom, aby zakryly hluboké díry a opravily zvlněný povrch. Stejný pohled byl k vidění také v poločase i bezprostředně po utkání.

Během zápasu bylo zřejmé, že špatný stav hřiště velmi ovlivňoval kombinační hru Realu Madrid, poškozoval ale také soupeře. To trenéra Realu Madrid i jeho hráče velmi znepokojovalo a Carlo Ancelotti po zápase neváhal zvýšit hlas a upozornit na to, v jakém stavu se hřiště nachází.

Jediným řešením je opětovná výměna celého trávníku, která bude v probíhající sezóně již pátá. Nyní jde o to, aby bylo Santiago Bernabeu na semifinálovou bitvu proti Manchesteru United připraveno perfektně a zbývá rozhodnout, zda na výměnu dojde před ligovým utkáním s Almerií nebo až po něm. Mezi zápasem španělské ligy a klíčovým utkání proti anglickému soupeři uplyne deset dní, odborníci proto dostanou dostatek času na výměnu trávníku i na to, aby si pak povrch ideálně sedl.

Klub neustálé problémy svádí na rekonstrukci stadionu. Bylo zřejmé, že bude hřiště probíhajícími pracemi trpět, ale Real neočekával, že by musel trávník na Santiagu Bernabeu měnit pětkrát v jedné sezóně. Nejkratší interval mezi výměnami proběhl loni v létě, kdy stadion dostal nový trávník a ten byl v žalostném stavu vyměněn po pouhých dvou utkáních. Druhý trávník vydržel až do února, kdy byl vyměněn za třetí, jež byl opět stáhnut před pohárovou odvetou s Liverpoolem. Popáté by se měl měnit nyní, před semifinále Ligy mistrů.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace