Real Madrid překonal rekord v počtu branek za sezónu

Sami Khedira slaví rekordní trefu (© marca.es)

Real Madrid nejen že vítězstvím 2-1 na Nou Campu přerušil několikaleté čekání na skalp Barcelony, ale zároveň stanovil nový střelecky rekord Primery.

Dosud byl historicky nejúspěšnějším týmem, pokud jde o počet gólů za jeden ligový ročník, Toshackův Real Madrid ze sezóny 1989/1990, kdy rozvlnil síť soupeřů celkem 107krát.

Zmíněný zápis už neplatí, ten nový má hodnotu 109 branek. Tu sto osmou, tedy rekordní, vstřelil do branky Víctora Valdése Sami Khedira. Německý reprezentant přitom dává góly velmi zřídka...

Real Madrid José Mourinha, který překonal hranici 100 přesných zásahů za sezónu potřetí v řadě, má v letošním ročníku La Ligy ještě čtyři zápasy, aby cifru navýšil. Pokud by si zachoval dosavadní průměr 3,2 branky na utkání, zakončil by sezónu se 123 góly. Nejvíce se pod rekord podepsala trojice útočníků Cristiano Ronaldo, Higuaín a Benzema, která nasázela sokům 81 branek.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace