Real Madrid přeskočil Sevillu a koupil zpět Mariana Díaze

Mariano Díaz (© marca.es)

Mariano Díaz se po roce vrací do Realu Madrid, který jej koupil z Lyonu. Operace byla oficiálně potvrzena.

Na přestupu 25letého útočníka se sice s francouzským klubem na částce 33 milionů eur plus dalších až 3 milionů eur v bonusech dohodla Sevilla, Real Madrid měl ale poté možnost do 48 hodin do transferu zasáhnout a nabídku třetí strany dorovnat.

Právě tuto klauzuli si na rozdíl od přímé možnosti zpětného odkupu Bílý balet zajistil při loňském prodeji Mariana do Lyonu v hodnotě 8 milionů eur. Pokud by ji nevyužil, získal by 35 procent (procento hráčových práv, které stále patří Realu Madrid) z Marianovy přestupové cifry do jiného celku. Právě o tento podíl bude částka transferu snížena, Real Madrid tedy zaplatí Lyonu 21,45 milionu eur až 23,4 milionu eur v závislosti na dosažených bonusech.

Real Madrid získal zpět hráče, který vstřelil v 45 zápasech minulé sezóny v dresu Lyonu 21 branek. Mariano podepsal ve staronovém působišti smlouvu na pět let. Trenér Julen Lopetegui získal požadovanou posilu do útoku, kde bude Mariano bojovat o místo v základní sestavě zejména s Karimem Benzemou.

Chceš mít novinky o Realu Madrid z první ruky? Navštiv ráj fanoušků na BilyBalet.cz.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace