Real Madrid pro Gabriela Jesuse nemá volné místo

Gabriel Jesus | eurosport.com

Pětadvacetiletý brazilský útočník Manchesteru City, Gabriel Jesus, v létě z klubu odejde. Obě strany se na tom již dohodly. Zbývá jen brazilskému reprezentantovi najít nového zaměstnavatele. Mimo přestupní částky bude překážkou v angažmá i hráčův neunijní pas.

Real Madrid podobně jako Barcelona a další kluby obdržely od agentů Gabriela Jesuse nabídku na angažování brazilského forwarda. Mezi hráčovými zástupci a Manchesterem City totiž existuje smírčí řešení ve formě křehké dohody. Smlouva hráči končí v létě 2023 a klub ho raději prodá se ziskem nyní, než o něj přijít příští rok s nulovým příjmem do kasy.

Tím spíše zaujímají zájemci o služby Gabriela Jesuse pozice již nyní. Nejhlasitější byl do této chvíle Arsenal, přestože žádnou oficiální nabídku nepodal. Růžky vystrčil také Tottenham a Borussie Dortmund. Aktivně se pohybovala i londýnská Chelsea, ale v důsledku složité institucionální situace je aktuálně dva kroky pozadu za ostatními.

Manchester City je odhodlán „umožnit“ odchod Gabriela Jesuse za částku mezi 45-50 miliony eur. Je to částka založená na průzkumu trhu, který ji vidí jako adekvátní za útočníka, jenž může být klasickým centrem stejně dobře jako křídlem.

Real Madrid možnost angažování Gabriela Jesuse pečlivě zvažuje. Hráč se velmi líbí vedení, ale především trenéru Ancelottimu. Kromě přestupové částky ovšem bude muset Real myslet na hráčův plat, který není přemrštěný s ohledem na Jesusovy kvality, ale není ani zdaleka nízký. V Premier League si útočník přicházel na 7,5 milionu eur ročně.

Posledním aspektem, který bude muset Real zvážit, je tak kvóta pro hráče mimo Evropskou Unii. Madrid má k dispozici tři místa a ta jsou pevně obsazena Viniciusem, Rodrygem a Militaem. Real Madrid doufal, že Vinicius dosáhne v brzké době na unijní pas a zpoždění celého procesu je tím posledním, co nyní Madrid potřebuje. Pokud se totiž záležitost nedořeší co nejdříve, nemůže klub angažovat Gabriela Jesuse.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace