Real Madrid prochází testem bez Benzemy na jedničku

Karim Benzema v dresu Realu MAdrid

Bez francouzského útočníka, který by se pop reprezentační přestávce měl vrátit k týmu, vstřelil Real Madrid ve třech utkáních celkem jedenáct branek. Nepotvrdily se tak obavy o tom, že útok Bílého baletu stojí pouze na Karimu Benzemovi.

Absence největší hvězdy útoku Realu Madrid ustoupila do pozadí a není velkým tématem. I bez Karima Benzemy totiž Real dokázal vyhrát všechna svá utkání a nasázel soupeřům jedenáct branek. Svalové zranění francouzského reprezentanta sice v Celtic Parku vyvolalo velký poplach, a to zcela oprávněně, nakonec se ale ukázalo, že Real dokáže v útoku fungovat stejně dobře, přestože nemá za Benzemu žádnou zaručenou náhradu.

Vedení Realu Madrid se v létě i po odchodech Balea a Joviče rozhodlo, že dalšího útočníka do týmu hledat nebude, což vyvolalo nemalou kritiku sportovního plánování klubu, která se ještě zintenzivnila po zranění Karima Benzemy. Real Madrid se ale po nečekaném výpadku v útoku vzpamazoval velmi rychle a v utkáních s Mallorcou, Lipskem a Atléticem Madrid dokázal, že hra Bílého baletu fnguje dál s přehledem.

Během absence Karima Benzemy ligový šampion vyhrál všechna tři odehraná utkání a gólová efektivita nijak neutrpěla. Na jedenácti vstřelených brankách se nejvíce podílel Valverde se třemi přesnými zářezy a Rodrygo s Viniciem se dvěma góly.

Brazilský útočník Rodrygo se podle expertů jeví jako nejlepší náhrada při absenci Benzemy. Dobře se pohybuje mezi útočnou a záložní řadou, výborně si nabíhá do prostoru a je téměř neuhlídatelný ve vápně, a to jak z hlediska skórování tak při nahrávkách. Vývoj mladého brazilského útočníka pokračuje překvapivě dobře a Rodrygo již nechal za sebou i Hazarda. Belgický útočník sice odehrál dobré utkání v Glasgow a proti Mallorce nastoupil v základní sestavě, ale opětovný slabý výkon ho zase posadil na lavičku náhradníků.

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace