Real Madrid prolomil prokletí stadionu Gerland

Radost hráčů Realu Madrid (© marca.es)

Real Madrid poprvé vyhrál na půdě Lyonu, na stadionu Gerland triumfoval díky gólům Cristiana Ronalda 2-0.

Bílý balet tak zastavil sérii nepříznivých výsledků na tomto francouzském stánku, kde až do dnešního dne uhrál jediný bod ze čtyř utkání. Bonusem je pak zajištění postupu do vyřazovací části Ligy mistrů.

Mourinho postavil Sergia Ramose na pozici stopera vedle Pepeho, pravý kraj obrany zbyl na Lasse. V útoku dostal před Higuaínem přednost Karim Benzema, proti dlouholetému zaměstnavateli se ovšem gólově prosadit nedokázal, přestože měl dvě velké šance, v obou ztroskotal na výborně chytajícím Llorisovi.

Hru hostů režíroval Xabi Alonso, díky jeho práci bylo před Llorisem hodně rušno. Překonat reprezentačního brankáře se ale v prvním poločase povedlo pouze Cristianovi Ronaldovi z přímého kopu. Lyon byl nejblíže brance v poslední minutě, ale i Iker Casillas prokázal kvality.

Po změně stran pokračoval stejný obrázek. Pojistka přišla z pokutového kopu, který byl nařízen po pádu Cristiana Ronalda po střetu s Dabem. Samotný Portugalec s přehledem proměnil.

Lyon se mohl dostat do hry po rohovém kopu, španělský celek zachránilo břevno Casillasovy branky. S blížícím se koncem zápasu se Blancos soustředili na brejky, které však zakončovali trestuhodně. Přesto se body zaslouženě stěhují do Madridu.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace