Real Madrid si stěžuje na Blatterovo porovnávání Cristiana Ronalda a Messiho

Blatter, Cristiano Ronaldo a Pelé (© as.com)

Real Madrid odeslal do sídla FIFA oficiální dopis, v němž si stěžuje na Seppa Blattera.

Důvodem jsou slova Prezidenta FIFA na akci, která proběhla na Oxford Union Society. Blatter porovnával barcelonského Lionela Messiho a Cristiana Ronalda: "Leo je dobrý kluk. Každý otec nebo matka by ho chtěli mít doma. Je dobrým člověkem. Díky tomu je tak populární a získává hlasy v boji o Zlatý míč. Je rychlý, hraje dobře. Jako by tančil. Ten druhý (Cristiano Ronaldo) je na hřišti jako generál."

"To je druhá stránka fotbalu a je také dobré mít na hřišti generála. To dává fotbalu život. Jeden z nich utrácí u kadeřníka více než druhý, ale na tom nezáleží. Nedokáži říct, kdo je lepší. Mám rád oba, ale preferuji Messiho," dodal Blatter.

Trenér Realu Madrid Carlo Ancelotti Blattera zkritizoval: "Je dobře, že prezident Realu Madrid zaslal do sídla FIFA dopis, v němž zádá nápravu. Blatter neprokázal Cristianu Ronaldovi respekt. S Cristianem jsem o tom nemluvil, dnes trénoval jako obvykle velmi dobře. Je to skvělý hráč, který každého respektuje."

O několik hodin pozděj se na adresu videa s Blatterovým videem vyjádřil i samotný Cristiano Ronaldo: "Video jasně ukazuje, jaký má FIFA respekt a úctu vůči mně, mému klubu a mé zemi. Hodně to vysvětluje. Přeji panu Blatterovi pevné zdravý a dlouhý život. A jak si zaslouží, aby jeho oblíbení hráči a kluby sbírali úspěchy."

Blatter se za svůj projev následně omluvil: "Milý Cristiano, omlouvám se, pokud se tě má slova dotkla. Nikdy jsem tě nechtěl urazit. Přeji ti jen to nejlepší."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace