Real Madrid – veterán Ligy mistrů

Hráči Realu Madrid slaví branku v síti Chelsea | managingmadrid.com

Real Madrid se v Lize mistrů dostal do semifinále v jedenácti z posledních třinácti ročníků. Žádný jiný tým současnosti se takovému výkonu ani neblíží. A co více, pětkrát pak následný postup do finále dokázal Bílý balet přetavit v celkové vítězství. Neúspěch přišel pouze v sezóně 2018/19 z kopačky Ajaxu a v době covidové, o rok později, proti Manchesteru City.

Bílý balet opět, bez větších problémů, proklouzl do semifinále Ligy mistrů. Je to už klasika. Podobný kousek se mu povedl v jedenácti z posledních třinácti ročníků evropské soutěže. Naposledy na kopačkách Realu Madrid skončilo Chelsea poté, co tým Carla Ancelottiho položil základy už v prvním utkání a po celkové výhře 4:0 pohodlně postoupil.

Pět titulů v posledních třinácti letech, vše začalo v sezóně 2010/11, kdy na lavičku usedl José Mourinho. Madridští se předtím sedm let nedostali do semifinále ani jednou a s portugalským trenérem u kormidla dokráčeli třikrát za sebou do finále, kde je ale postupně pokořila Barcelona, Bayern a Borussie Dortmund. Úctyhodná statistika nabývá rozměru v evropském meřítku. Pouze šest týmů se v historii dokázalo dostat do semifinále Ligy mistrů vícekrát, než Real v posledních letech (Bayern, Barcelona, Milan, Juventus, Manchester United, Liverpool), nicméně nikdo nedosáhl na stejnou metu jako Real Madrid.

Největší sláva přišla v roce 2014 v Lisabonu, Ancelottiho parta po Ramosově hlavičce a výraznému vítězství pozvedla nad hlavu desátou trofej v historii. V následujícím roce ze semifinále domů poslal Real Juventus, ale drobné škobrtnutí bylo předehrou ke třem vítězstvím v řadě, pod taktovou Zinedina Zidana. V Miláně 2016, Cardiffu 2017 a Kyjevě 2018. Na magický čtrnáctý titul v Lize mistrů čekal Real Madrid až do loňské sezóny, ročník 2021/22 ale ovládl nevídaným způsobem s historickými obraty proti PSG, Chelsea a Manchesteru City. Dokáže Real Madrid obhájit titul i letos a opět pozvednout nad hlavu ušatý pohár?

Více informací o Realu Madrid najdete na BilyBalet.cz

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace