Real Sociedad fanouškům zdarma vymění dresy Íñiga Martíneze

Íñigo Martínez v kampani za fotbalovou monogamii (© marca.es)

Přestup Íñiga Martíneze do Athleticu fanoušky Realu Sociedad hodně zklamal, alespoň částečnou náplast na čerstvou ránu nabízí vedení Errealy formou akce, kterou pojmenovalo Ya es historia (Už je minulostí).

V ní nabízí příznivcům, kteří zakoupili Iñigův dres s číslem šest, jeho výměnu za dres se jmenovkou a numerem jiného fotbalisty. A to zcela zdarma. Fanoušci, kteří tak učiní, se mohou těšit na dres, jehož součástí již nebude logo sponzora Qbao.com, který v Číně čelí obvinění z podvodů, kvůli čemuž s ním Real Sociedad ukončil spolupráci.

Íñiga Martíneze získal Athletic do svých řad zaplacením hráčovy výkupní klauzule v hodnotě 32 milionů eur. Samotný stoper na přestup k největšímu rivalovi Realu Sociedad okamžitě kývl, přestože se v roce 2014 nechal slyšet, že by "nikdy nepřešel na druhou stranu", a o dva roky později byl tváří kampaně podporující "fotbalovou monogamii", jejíž slogan zněl Yo no tengo segundo equipo (Nemám druhý tým). "Vášeň se nemůže dělit. Stejně jako nemáme dvě srdce, nemáme dva dresy," komentoval akci baskický klub.

Šestadvacetiletý Íñigo Martínez upadl v nemilost fanoušků, kteří jeho přestup označují jako ostudný. Zpěvak Mikel Erentxun, velký příznivec Realu Sociedad, se opřel do Athleticu na sociálních sítích. "Iñigo jde do Athleticu. Hráči přeji to nejlepší, jeho novému klubu to nejhorší. Naši bratři z Athleticu nám vráží dýky do zad v nejhorších možných chvílích, moc hezké..." uvedl na svém Twitteru.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace