Real Sociedad se znovu motá kolem Dos Santose

Jonathan dos Santos (© google.com)

Real Sociedad a Jonathan dos Santos dospěli během letošního léta k dohodě, že mexický záložník oblékající dres FC Barcelona bude v této sezóně působit v San Sebastiánu. Samotný fotbalista to v polovině srpna na tiskové konferenci potvrdil: „Měl jsem to všechno uzavřené“, sdělil. Jenže jeho plány se radikálně změnily poté, co hodil řeč s novým trenérem Tatou Martinem, jenž upřednostňoval Dos Santose ve svém kádru.

Jenže fotbal přináší řadu zvratů a kotoulů a možnost, že Mexičan odejde do Realu Sociedad, nabírá v posledních dnech reálných obrysů. Spouštěčem celé akce bylo vážné zranění kolene, jež postihlo Estebana Granera v utkání Ligy mistrů proti ukrajinskému Šachtaru Doněck. Středopolař, jenž na Anoetě hostuje nastoupil až v 81.minutě, ale moc si zápasu neužil, neboť si poranil přední křížové vazy a mimo hru bude šest měsíců. Klub z Donostie tak musí urgentně hledat náhradu. (Skutečnost, že Granerovo zranění je dlouhodobé, dovoluje klubu vstoupit na fotbalový trh i po uzavření oficiálního přestupního termínu). A prvním jménem, které přišlo na přetřes, bylo právě to barcelonského záložníka.

Vše probíhá ve velkém fofru a už došlo k prvním kontaktům mezi klubem a samotným hráčem a jeho zástupci. Nicméně na konečné rozhodnutí se musí ještě malý moment počkat, rozhodující slovo bude mít zase Tata Martino. Ten se ale v tuto chvíli nachází v Argentině na pohřbu svého otce. Až podle jeho verdiktu se bude konat dále. A v případě, že by svolil, by se ještě mohlo rokovat o tom, zda-li se Dos Santos přesune do San Sebastiánu jen na hostování, nebo by šlo o trvalý přestup. Fakt, že Jonathan se na trávník příliš nepodívá, zatím si v oficiálních zápasech zahrál jen 15 minut na Mestalle, nahrává Jagobovi Arrasatemu k lehkému optimismu.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace