Real Sociedad znemožnil Barceloně vyrovnat rekord neporazitelnosti

Xabi Prieto, autor vítězného gólu (© marca.es)

Real Sociedad se nečekanou výhrou nad Barcelonou posunul k záchraně v Primeře, Baskové zároveň uhájili vlastní rekord neporazitelnosti.

Erreala v sezóně 1979/1980 nepoznala přemožitele hned ve 32 po sobě jdoucích zápasech, což je v historii Primery nejvyšší číslo. Barcelona ho mohla bodovým ziskem ze včerejšího střetnutí na Anoetě vyrovnat. Díky brance Thiaga z prvního poločasu k tomu měla nakročeno, v posledních dvaceti minutách však domácí stav otočili.

Série Barcelony se zastavila na 31 zápasech. Posledním, kdo obhájce titulu porazil, byl v úvodu sezóny Hércules. Nováček Primery šokoval Nou Camp triumfem 2-0. Oba góly vstřelil Nelson Valdez. Od té doby si Katalánci připsali 27 výher a 4 remízy.

Real Sociedad se ve zmíněném ročníku 1979/1980, kdy byl jeho trenérem Alberto Ormaetxea, pyšnil bilancí 18 výher a 14 remíz.

Pep Team může těšit alespoň jiný přepis statistik. Poprvé v historii Primery dokázal některý tým vstřelit 45 gólů ve venkovních zápasech. Barcelona překonala svůj rekord ze sezóny 2008/2009, kdy zaznamenala mimo Nou Camp 44 branek.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace