Rebélie ve španělské reprezentaci: hráčky odmítají hrát pod trenérem Jorgem Vildou

Hráčky španělské reprezentace

Velmi přísná pravidla a extrémní ostražitost hlavního trenéra ženské fotbalové reprezentace vedla k tomu, že se celkem patnáct hráček postavilo proti Jorge Vildovi a v oficiálním prohlášení uvedlo, že pod ním nadále nechtějí nastupovat. Fotbalová federace kontrovala sdělením, že hráčky, které prohlášení neodvolají už nebudou k národnímu týmu povolávány.

Ana Alvarez, manažerka ženské fotbalové reprezentace Španělska, v pořadu Radioestadio noche potvrdila, že patnáct hráček národního týmu, který trénuje Jorge Vilda odstoupilo z reprezentačního týmu. Mimo údajné velké náročnosti tréninků, dynamiky povolávání do reprezetnace a technických rozhodnutí, která nesdílejí, existují i další důvody, které vedly hráčky k tomu, že veřejně požádaly o nepovolání k národními týmu a vyslovily se proti trenérovi Vildovi.

Podle zdrojů blízkých deníku mundodeportivo hlavní důvody souvisejí s přílišnou kontrolou ze strany trenéra, někdy až nezdravou a diktátorskou. Podle informací od hráček trenér Jorge vilda hráčky nutil, aby na reprezentačních srazech nechávaly otevřené dveře pokojů až do půlnoci, aby tak mohl kontrolovat, zd jsou ve svých pokojích. Hráčky ale takové jednání považují za velký zásah do soukromí.

Reprezentační fotbalistky dále sborně tvrdí, že trenér Vilda kontroloval hráčkám i tašky a jejich obsah a dokonce se mu musely svěřovat i s tím, jak a s kým tráví svůj volný čas. Každý pohyb hráček byl pod přísným dohledem, což hráčky znepokojovalo a vyvolávalo v nich rozpaky. Tváří v tvář těmto informacím se atmosféra v ženské reprezentaci stala velmi napjatou a pro mnoho hráček neudržitelnou, což vedlo k hromadné stížnosti od patnácti hráček, které prostřednictvím emailu požádaly o uvolnění ze srazu ze zdravotních důvodů.

Fotbalová federace na celou situaci pochopitelně reagovala velmi brzy a médiím sdělila pouze to, že si hráčky nestěžovaly na Jorge Vildu jinak než na sportovní úrovni a vytýkaly mu jeho taktickou práci. Fotbalová federace také kritizuje formu protestu, ve kterém hráčky odeslaly email, ale žádná z nich nechtěla veřejně vystoupit na tiskové konferenci nebo v rozhovoru, aby tak objasnila důvody stížností. Federace nicméně trvá na stažení stížnosti a pokud k ní nedojde, dotyčné hráčky již do reprezentačního týmu nikdy povolány nebudou.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace