Rekordní Real Madrid zakončil skupinu bez chyby

Callejón přispěl k výhře dvěma góly (© marca.es)

Fotbalisté Realu Madrid zvítěžili na půdě Ajaxu Amesterdam 3-0, zakončili základní skupinu Ligy mistrů bez ztráty bodu a díky nejvyššímu skóre ze všech celků, kterým se to podařilo, přepsali historické tabulky.

Zatímco výprava ze Španělska se tak bude vracet do země nadmíru spokojená, v táboře Ajaxu bude panovat velké rozhořčení z výkonu rozhodcovského tria, jehož dva chybné verdikty nizozemský celek dost možná stály postup. Lyon totiž v souběžně hraném utkání deklasoval Dinamo Záhřeb 7-1 a z druhé pozice míří do vyřazovací části právě na úkor Ajaxu.

Utkání začalo bez výraznějšího vzruchu, to změnila až asistence Kaká, kterou přetavil ve vedení hostů José María Callejón. Poté přišly již zmiňované kiksy asistenta rozhodčího. Ten totiž neuznal Ajaxu v krátkém sledu dvě zcela regulérní branky.

Nejprve Adán pouze vyrazil střelu z dálky a do sítě doklepl balón Lodeiro, podle mužů v černém z postavení mimo hru, což ale opakované záběry popřely. Radost nebyla dopřána o chvíli později ani Sulejmanimu, jenž tečoval další ránu z dálky hrudí mimo dosah Adána. Praporek asistenta rozhodčího opět chybně zamířil do vzduchu.

Krátce před poločasem vyslal Benzema Higuaína do samostatného úniku, který Argentinec zakončil bezchybně. Odhodlání Ajaxu tím bylo otupeno, zvláště když si Nizozemci krátce po změně stran vypili kalich hořkosti až do dna, protože jim další šanci překazilo prozměnu břevno Adánovy svatyně.

Real Madrid si hlídal dvougólové vedení, které ještě v nastaveném čase navýšil Callejón svou druhou trefou v zápase. Bílý balet potvrdil, že jde do El Clásica ve skvělé formě.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace