Rekordy jako třešnička na dortu

Real Madrid oslavil rekordní jízdu (© marca.es)

Real Madrid ziskem 32. ligového titulu překonal hned několik rekordů. La Liga ještě nikdy nepoznala silnějšího vládce.

Dvaatřicet pohárů pro vítěze Primery, to je samo o sobě rekordní číslo. Barcelona na druhém místě triumfovala v domácí soutěži "pouze" 21krát.

Letošní Real Madrid ale zároveň pokořil bodový i gólový rekord. Poprvé v historii padla magická bodová stovka, na níž se Blancos dostali díky bilanci 32 výher, 4 remíz a jen 2 porážek. Ze statistik tak byl vymazán zápis Barcelony ze sezóny 2009/2010, kdy Pep Team dosáhl na 99 bodů.

La Liga ještě nepoznala tak střelecky potentní mužstvo. Svěřenci José Mourinha zakončili sezónu se 121 góly na kontě, čímž překonali Toshackův výběr ze sezóny 1989/1990, který rozesmutnil soupeře 107krát, a zároveň v podání Realu Madrid padla stogólová hranice potřetí v řadě. Na druhé místo se posunula Barcelona, která letos zaznamenala rovněž úctyhodných 114 branek.

A ještě jeden individuální rekord, a to samozřejmě Cristiana Ronalda. Dosud se žádný fotbalista nedokázal v jednom ročníku Primery alespoň jednou prosadit proti každému soupeři. Portugalcovi se to povedlo, všech 19 týmů Primery muselo alespoň jednou sledovat, jak jim Portugalec dává gól.

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace