Remiro si postěžoval na Athletic: Nutili mě, abych podepsal novou smlouvu

Álex Remiro po zápase proti Barceloně (© as.com)

Álex Remiro se vrátil k přestupu z Athleticu do konkurenčního Realu Sociedad a bývalého zaměstnavatele nešetřil.

Mladý brankář podle vlastních slov necítil v Athleticu důvěru, proto se rozhodl klub opustit, přestože měl po odchodu Kepy do Chelsea o konkurenta méně. V Realu Sociedad začal sezónu jako dvojka, nyní už ale chytá pravidelně.

"Na začátku sezóny 2018/2019 se zranil Iago Herrerín a já zůstal jako jediný brankář. Klub mi ale řekl, že pokud chci chytat, musím podepsat. Prožil jsem kvůli tlaku shora dva šílené týdny. V sobotu jsme hráli proti Leganésu a v pátek po tréninku mě Josu Urrutia (tehdejší prezident Athleticu) a Amorrortu (tehdejší sportovní ředitel) pozvali do místnosti, kde přede mě položili smlouvu k podpisu. Řekli mi, že pokud ji nepodepíšu do půlnoci, budu po celou sezónu vyřazen z týmu. V tu chvíli jsem pochopil, že má etapa v Bilbau skončila," uvedl Remiro.

"Byla to velká šance chytat v Primeře, nejsnadnější volba. Jenže já nedělám to, co je nejsnadnější, ale co je pro mě nejlepší. Jsem upřímný človek a nemohl jsem zradit sám sebe. Nemohl jsem se identifikovat s chováním Athleticu. Potřeboval jsem cítit důvěru někoho, kdo na mě vsadí. Real mi ji na rozdíl od Athleticu dal. Toť vše. Pokud jde o strukturu, jsou to hodně podobné kluby. Ve prospěch Realu hraje, že předvádí atraktivnější fotbal. To není kritika Athleticu, každý tým má svůj styl."

Čtyřiadvacetiletého strážce svatyně znejistila už příhoda z doby, kdy hostoval v Huesce: "Pamatuji si, že zástupci Athleticu přijeli na zápas Huesca - Numancia, protože tam rovněž byli na hostování Markel Etxeberria a Guillermo. Nikdo mě ani nepřišel pozdravit. Až následující den jsem se od prezidenta Huescy dozvěděl, že někdo z Athleticu zápas sledoval."

Remiro také přiznal, že ho fotbal mimo vlastní klub nezajímá a nesleduje ho: "Nikdy jsem fotbal neměl rád, začal jsem ho hrát kvůli dvěma kamarádům. Opravdu ho nemusím. Kromě našich zápasů a studování soupeře ho nesleduji. Například Ligu mistrů si v televizi nezapnu."

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace