Rentabilní Matador

Christian Stuani (© terra.es)

V mládežnických kategoriích Danubia, juniorské reprezentaci Uruguaye i v Clubu Atlético Bella Vista z Montevidea nastřílel tolik branek, že mu spoluhráči začali říkat Matador z Taly. Právě z tohoto města na jihu Urugaye pochází Christian Stuani, jenž by měl svoje střelecké nadání předvádět i fanouškům santanderského Racingu. Prozatím má střelecký prach lehce zvlhlý, nicméně efektivita jeho gólových tref už lepší být nemůže. Dva zasáhy přetavil v šest bodů pro svůj Racing.

Jednou si Xisco, bývalý útočník Racingu, nyní v řadách Deportiva, postěžoval, že „být útočníkem v tomhle mužstvu to je mission impossible“. A je třeba uznat, že měl zčásti nepochybně pravdu. Racing už je totiž po několik sezón zvyklý na to, že si mnoho šancí během zápasu nevytvoří. Tím pádem je práce pro muže v nejpřednější linii o to složitější. I přes tento handicap si ale Stuani, autor vítězného gólu ze sobotního souboje s Villarrealem, nestěžuje. Věří, že o gólový instinkt nepřišel a teď už jen musí čekat, až mu do šestnáctky začnou létat dobré balóny, s nimiž by si měl posléze poradit.

Po čtrnácti odehraných zápasech se společně s Adriánem a Arielem usadil na čele klubové tabulky střelců, nicméně rentabilita jeho gólových zápisů je jedinečná. První branku vstřelil z penalty Betisu Sevilla a hned to znamenalo první tříbodový zisk pro Kantabrijce v této ligové sezóně. Druhý dal proti Villarrealu po perfektní trefě jíž předcházel výborný centr Manuela Arany. Další tři body. „Jsem hráč do vápna a jsem závislý na tom, aby do šestnáctky létalo hodně balónů ze stran“, vysvětloval po skončení duelu. Nicméně „nejpodstatnější z utkání je to, že jsme si vytvořili nebezpečné situace a mohli jsme skórovat, to je nejdůležitější. Ve dvou zápasech jsme se dostali do vedení a dvakrát jsme vyhráli“, ujistil.

Uruguayec se proto domnívá, že počinek, jenž se mužstvu povedl v sobotním zápase, bude představovat jakýsi bod zlomu, jak pro mužstvo, tak pro jeho gólové úspěchy. Kupříkladu loni se mohl pochlubit velmi dobrou bilancí, kdy dokázal v dresu Levante skórovat hned osmkrát a to nehrál takovou porci zápasů jako jednička a hvězda z minulé sezóny Felipe Caicedo, jenž si do statistik zapsal o pět branek víc.

Teď už se Stuaniho mysl upíra k nejbližšímu ligovému duelu, v neděli na San Mamés. Právě na tomto historickém stadiónu se pokusí svými góly posunout mužstvo pryč ze sestupových vod. Jak sám uvedl, potřebuje pouze centry ze stran. Alespoň v tomto směru se nebe nad Racingem začíná mírně vyjasňovat. Arana v sobotu odehrál velmi dobré utkání a  brzy by se měli uzdravit další dvorní nahravači, Jairo, Acosta a Kennedy. 

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace