Rok 2021 řečí čísel: Nejlepším týmem je Real Madrid, střelcům vládl Benzema

Benzema byl v tomto roce nezastavitelný

Fotbalový rok 2021 je pouhou minulostí. A tak je prostor na statistickou sumarizaci. Jaký byl z pohledu španělských týmů? Evropská kampaň dopadla poměrně úspěšně. Real Madrid se dostal až do semifinále Ligy mistrů, Granada dosáhla na čtvrtfinále Evropské ligy, Villarreal dokonce tuto soutěž vyhrál. Španělským celkům se povedl zastavit výsledkový úpadek, který byl v posledních letech zjevný. A jaký byl tento rok z pohledu individuálních statistik?

Španělským týmem roku je "Bílý balet"

Madridskému celku v minulé sezoně jen těsně uniknul titul. V konečném pořadí skončil na 2. místě, o pouhé dva body za vítězným Atléticem Madrid. V této sezoně to vypadá mnohem lépe. Mužstvo kouče Ancelottiho vede ligu s luxusním náskokem, na konci tohoto ročníku by se mělo stát šampionem. Real si držel po celý rok stabilní výkonnost, se ziskem 97 bodů tuto tabulku opanoval.

Druhým nejlepším týmem roku je Sevilla. Španělský celek získal celkem 89 bodů. V minulé sezoně byl dlouho ve hře o titul. V závěrečné části sezóny však přece jen odpadnul. V konečném pořadí skončila Sevilla na 4. místě. V této sezoně by to mohlo být ještě lepší. Od startu nového ročníku si drží výbornou výkonnost. Díky skvělé formě je aktuálně na 2. místě a je největším konkurentem Realu v boji o titul.

Další pozice okupuje Atlético Madrid (82 bodů) a Barcelona (80 bodů). Proč jsou tyto španělské velkokluby tak nízko? Hlavním důvodem je slabá polovina současné sezóny. Oba týmy vykazují velký propad výkonnosti, jsou dávno pryč ze souboje o titul. Proto nejsou v této tabulce tak vysoko, jak by se dalo očekávat.

Králem střelců je Benzema
Nejlepším kanonýrem se stal s 30 vstřelenými góly Karim Benzema. Žádné překvapení. Francouzský útočník má skvělou formu a zraje jak víno. Je extrémně produktivní, pro Real naprosto nepostradatelný hráč. Pokud si tuto výkonnost udrží i na jaře, tak může s týmem dosáhnout na velké týmové úspěchy.

Na druhém místě skončil Lionel Messi s 24 góly. Argentinec v létě opustil Barcelonu a přestoupil do francouzského Paris Saint-Germain. Kdyby v La Lize zůstal, dost možná by v této statistice byl produktivnější než Benzema. V dresu Barcelony se mu velmi povedla druhá polovina předchozí sezóny (18 gólů). V dresu PSG již tak nezáří. 6 gólů za necelý půlrok jsou na jeho poměry dost bídné čísla.

Na 3. místě skončil Gerrard Moreno. Útočník Villarrealu vstřelil celkem 21 gólů a potvrdil, že patří mezi nejlepší útočníky ligy. Za zmínku stojí i 4. Suarez (20 branek). Uruguayský matador vystřílel v minulé sezoně Atléticu titul. Ukázal, že ještě nepatří do starého železa. Solidní produktivitu vykazuje i v tomto ročníku (7 gólů). I ve svých 34 letech stále patří k nejlepším hráčům týmu.    

Zápasy

Odehrané Nadcházející

Žádné zápasy nebyly zatím odehrány

Žádné zápasy

Plkátko

Pro psaní příspěvků musíte být přihlášen(a)

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace